Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή Λάρισας κατέθεσε η Δημοτική Παράταξη Λαρισαίων «Πρωτοβουλία αξιών ΠΡΑΞΙ για τη Λάρισα» με Επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Γούλα, για το ζήτημα της αξιοποίησης της σκεπαστής αγοράς στη Νεάπολη..

Στην ερώτηση,  που συνυπογράφουν ο Επικεφαλής της Παράταξης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άκης Νασιώκας, αναφέρονται τα ακόλουθα: «: Η σκεπαστή αγορά της Νεάπολης κατασκευάστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με σκοπό να φιλοξενήσει τη λαϊκή αγορά, πέρα βέβαια από το παζάρι της Λάρισας. Τελικά η λαϊκή αγορά δεν φιλοξενήθηκε ποτέ στο χώρο της σκεπαστής και σήμερα η σκεπαστή αγορά της Λάρισας χρησιμεύει μόνο για να γίνονται rapidtest για τον covid 19 και parking για μηχανάκια και αυτοκίνητα ιχ.

Επιπλέον ο χώρος δίπλα στη σκεπαστή αγορά χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος στάθμευσης  φορτηγών και λεωφορείων, τα οποία προφανώς και θα έπρεπε να σταθμεύον σε άλλο χώρο, εκτός του αστικού ιστού της πόλεως, δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα στους κατοίκους της Νεάπολης με τις  καθημερινές αναθυμιάσεις με την λειτουργία τους πριν από την κάθε μετακίνησή τους.

Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε, αν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός από τη Δημοτική Αρχή για την αξιοποίηση της σκεπαστής αγοράς της Νεάπολης και του χώρου δίπλα σε αυτή, που σήμερα χρησιμεύει αποκλειστικά σαν parking φορτηγών – Λεωφορείων..»

Το διαβάσαμε ΕΔΩ