Η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τη Σιβηρία προς τη χώρα μας θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση μιας ψυχρής εισβολής από σήμερα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθετη πτώση. Η ψυχρή εισβολή αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη.

Meteo: Ψυχρή σιβηρική εισβολή με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα -Bροχές στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή θα υποχωρήσουν σε σχέση με εκείνες του Σαββάτου έως και κατά δέκα βαθμούς κατά τόπους, ενώ ειδικότερα στην Αττική κατά έξι έως επτά βαθμούς σε σχέση με χθες.

Meteo: Ψυχρή σιβηρική εισβολή με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα -Bροχές στη Θεσσαλία

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς επίσης παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Bροχές στη Θεσσαλία

Για σήμερα Κυριακή προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις στην ΑΣνατολική Θεσσαλία και ασθενέστερες στη Δυτική. Συγκεκριμένα βροχές αναμένουμε μετα΄τις 11.00 το πρωί στο Βόλο όπου η μέγιστη θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου (έναντι 22 χθες). Στη Λάρισα αναμένουμε ασθενείς βροχές με τη μέγιστη επίσης στους 13 βαθμούς, στους 9 βαθμούς η μέγιστη στην Καρδίτσα με έντονη βροχή το μεσημέρι, τοίδιο και στα Τρίκαλα

Πηγή: iefimerida.gr

Το διαβάσαμε ΕΔΩ