Επ’ αφορμής  δηλώσεων που έγιναν από επικεφαλής παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σχετικά με ψήφισμα που ετέθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση για τη μη ανανέωση της θητείας επικουρικού ιατρού, στο Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας», διευκρινίζονται τα εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο έχει κατά επανάληψη με εισήγηση του Προέδρου και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, προβεί σε στήριξη του αιτήματός του μέλους του, για ανανέωση της θητείας του, με σχετικές ανακοινώσεις και επιστολές που απέστειλε στις αρμόδιες διοικητικές αρχές του νοσοκομείου και της ΥΠΕ Αττικής. Ο ΙΣΑ επικαιροποίησε τη στήριξη του στο μέλος του, στο πλαίσιο των συνεδριάσεων του Δ.Σ., όπως εκ της αρμοδιότητάς του απορρέει.

Το ψήφισμα που ετέθη από τον επικεφαλής της Παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Στην Αττική Ανταρσία σε Κυβέρνηση Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κ. Κ. Τουλγαρίδη, μετά από υπερψήφιση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν ετέθη προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση, με το σκεπτικό ότι το θέμα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά του αρμόδιου οργάνου που είναι ο ΙΣΑ, στο οποίο προεδρεύει ο Γ. Πατούλης.

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η σπατάληση του χρόνου του Περιφερειακού Συμβουλίου με αλλότριες συζητήσεις δημιουργούν έκπτωση στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο τον πολίτη, την ποιότητα ζωής, τα έργα υποδομής, το περιβάλλον, την πολιτική προστασία κ.τ.λ.

Εστιάζουμε στη σοβαρότητα και στην ποιότητα του διαλόγου, με στόχο να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες της Αττικής. Ο λαϊκισμός σε τέτοιες  κρίσιμες περιόδους δεν πρέπει να είναι σύμμαχος καμίας παράταξης και κανενός μέλος του Περιφερειακού συμβουλίου.

Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής για τη μη ανανέωση θητείας επικουρικού ιατρού στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” Το διαβάσαμε ΕΔΩ