Η περιοχή του Δημοτικού Άλσους Συκεών (Δενδροφυτεία) αποτέλεσε το νέο πεδίο δράσης των εγκληματικών στοιχείων, δίνοντας συνέχεια στην έξαρση της εγκληματικότητας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, υπό την ιδιότυπη αδράνεια τως υπευθύνων της ΕΛ.ΑΣ., έχοντας ως αποτέλεσμα τον φόβο και τον τρόμο των πολιτών και των κατοίκων.

Αυτή τη φορά στόχο εμπρηστικών επιθέσεων αποτέλεσαν ένα όχημα του ΟΤΕ και ένα άλλο ιδιωτικής χρήσης, στα οποία τοποθετήθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί σήμερα περί τις 4 τα ξημερώματα. Το νέο περιστατικό συνέβη στην οδό Ζαχαρία Γουναρίδη, στο ύψος των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών, όπου ήταν σταθμευμένα τα οχήματα. Από την έκρηξη των εμπρηστικών μηχανισμών τα δυο οχήματα υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές, ενώ η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αποσόβησε τα χειρότερα, που θα μπορούσαν να πλήξουν το σχολικό συγκρότημα και το παρακείμενο άλσος.

Το νέο αυτό περιστατικό ήρθε μόλις μία ημέρα μετά την ένοπλη ληστεία σε κατάστημα επί της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα προηγήθηκαν η εμπρηστική επίθεση σε οχήματα του δήμου, από τα οποία το ένα καταστράφηκε ολοσχερώς, οι αλλεπάλληλοι βιασμοί στις Συκιές από εγκληματικό στοιχείο και η επίθεση με μολότοφ στο Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελίστριας της Δ.Ε. Αγ. Παύλου.

«Τελικά που αποσκοπούν όλες αυτές οι εγκληματικές ενέργειες; Εκτός από την καταστροφή δημόσιας, δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας θέλουν να κάψουν και τους πνεύμονες πρασίνου, όπως είναι το Δημοτικό Άλσος Συκεών και το Σέιχ-Σου, θέλουν να καταστρέψουν και τα σχολεία; Ποιες απαντήσεις μπορούν να δώσουν οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ. για αυτή την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας;», αναρωτιέται ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος τονίζει ότι «ο αγώνας μας και οι διεκδικήσεις μας δεν σταματήσουν παρά μόνο όταν οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την ασφάλεια των ανθρώπων διαισθανθούν το βάρος της ευθύνης τους και δράσουν άμεσα και έμπρακτα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο δήμο μας».

Το διαβάσαμε εδώ