Δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν σήμερα στην Κάτω Αχαΐα, με την κατηγορία της παραβίασης των μέτρων σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες διοργάνωσαν και συμμετείχαν σε κοινωνική εκδήλωση, ενώ επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν έλεγχο.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν αστυνομικοί του τμήματος Δυτικής Αχαΐας, σήμερα τα ξημερώματα, σε σπίτι στην Κάτω Αχαΐα, διαπίστωσαν ότι ο άνδρας είχε διοργανώσει γιορτή, όπου διασκέδαζαν ως προσκεκλημένοι τουλάχιστον 18 άτομα, παραβιάζοντας τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο διοργανωτής απείλησε και εξύβρισε τους αστυνομικούς, ενώ προκάλεσε σωματική βλάβη στον έναν αστυνομικό, χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ομάδα τουλάχιστον δέκα ατόμων, στην οποία συμμετείχαν οι δύο συλληφθέντες, απώθησαν και απείλησαν τους αστυνομικούς, ενώ ένα από τα άτομα χτύπησε αστυνομικό στο κεφάλι.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση, οι αστυνομικοί του τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του διοργανωτή της εκδήλωσης και τον συνέλαβαν σήμερα το πρωί, βεβαιώνοντάς του παράλληλα διοικητικό πρόστιμο, ύψους 3.000 ευρώ, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο συμμετεχόντων στη γιορτή, στους οποίους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 600 ευρώ, για άσκοπη μετακίνηση.

Το διαβάσαμε εδώ