Στο άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 «πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια».

Εξηγώντας γιατί θα συμβεί αυτό η κυρία Μακρή είπε πως «η δική μας πρωτοβουλία είναι να επανέλθουμε ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες, στην δια ζώσης εκπαίδευση. Όμως επειδή φαίνεται ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, θα γίνει με προτεραιότητα στα Λύκεια και μετά στα Γυμνάσια και αργότερα στα υπόλοιπα σχολεία».

Όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας, υπάρχουν οι προθέσεις και οι εισηγήσεις, όμως αυτό που μετρά είναι η απόφαση των ειδικών και «όταν μας δοθεί το “πράσινο φως”, εμείς λαμβάνουμε την τελική απόφαση».

Για τα self test είπε ότι «εκτός από την υποχρέωση αυτοεξέτασης των παιδιών, που θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες τι και πώς θα γίνεται, έχει θεσπιστεί η αυτοεξέταση και για τους καθηγητές και για το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων».

Η κυρία Μακρή τόνισε, ακόμα, ότι στο άνοιγμα των σχολείων «θα τηρούνται όλα τα μέτρα που ίσχυαν τους τελευταίους μήνες, όπως η χρήση μάσκας και αποστάσεων, οι προαυλισμοί σε διαφορετικές ώρες και χώρους και η χρήση διαφορετικών εισόδων σε όποια σχολεία είναι εφικτό».

Ερωτηθείσα για την παράταση του σχολικού έτους απάντησε ότι «είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο» ξεκαθαρίζοντας πως «εάν παραταθεί, δεν θα είναι για περισσότερο από δύο εβδομάδες, όμως δεν θα μειωθούν οι διακοπές του Πάσχα».

Σχολεία: Πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια δήλωσε η Ζέττα Μακρή Το διαβάσαμε ΕΔΩ