Καναδάς Covid-19: Ο πρωθυπουργός του Οντάριο Ντουγκ Φορντ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι η κυβέρνηση θα κλείσει την επαρχία για τουλάχιστον ένα μήνα ως απόκριση στα αυξανόμενα ποσοστά μόλυνσης και νοσηλείας COVID-19 στο νοσοκομείο. Πολλές πηγές με άμεση γνώση της απόφασης δήλωσαν την Τετάρτη ότι το κλείσιμο αναμένεται να ξεκινήσει στις 3 Απριλίου και θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Ντουγκ Φορντ υπαινίχθηκε ότι θα έρθουν περιορισμοί. “Μείνετε συντονισμένοι. Θα ακούσετε μια ανακοίνωση αύριο, αλλά με ανησυχεί πολύ πολύ να δω τα κρούσματα να ανεβαίνουν », είπε, αναφέρει η Global News.

«Ανησυχώ πολύ να δω τη χωρητικότητα των ΜΕΘ και όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και κατά τη διάρκεια των διακοπών τις επόμενες μέρες, απλά ζητώ από τους ανθρώπους να μην συγκεντρωθούν σε μεγάλες ομάδες».

Οι επιστημονικοί σύμβουλοι της επαρχιακής κυβέρνησης αναμένεται να κυκλοφορήσουν νέα μοντέλα σήμερα το πρωί δείχνοντας τον αναμενόμενο αντίκτυπο του τρίτου κύματος της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την CBC Canada

Η ανακοίνωση του νέου τερματισμού θα γίνει από τον πρωθυπουργό Doug Ford στις 1:30 μ.μ., μετά την έκθεση των επιστημονικών συμβούλων. Οι νέοι περιορισμοί είναι σχεδόν πανομοιότυποι με εκείνους που ισχύουν επί του παρόντος σε περιοχές που έχουν ήδη lockdown.

Το κλείσιμο θα αναγκάσει ορισμένες μη απαραίτητες υπηρεσίες, όπως δείπνο, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και γυμναστήρια, να κλείσουν.

Τα βασικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με χωρητικότητα 50% και τα μη απαραίτητα καταστήματα λιανικής, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων μπορούν να λειτουργήσουν με χωρητικότητα 25%, αναφέρει το CTV News Toronto. Τουλάχιστον τα δύο τρίτα των μονάδων δημόσιας υγείας της επαρχίας έχουν ήδη υποβληθεί σε περιορισμούς κλειδώματος (γκρίζα ζώνη) ή ελέγχου (κόκκινη ζώνη).

Το Τορόντο, για παράδειγμα, βρίσκεται σε lockdown από τον περασμένο Νοέμβριο. Η επαρχία πέτυχε ένα νέο υψηλό στους ασθενείς σε ΜΕΘ την Τετάρτη.

Οι Υπηρεσίες Κρίσιμης Φροντίδας

Το Οντάριο αριθμούσε 421 ασθενείς στο νοσοκομείο με κρίσιμη νόσο που σχετίζεται με την COVID-19 από τα μεσάνυχτα. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε από 409 ασθενείς σε ΜΕΘ στις 30 Μαρτίου.

Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός ασθενών με COVID σε κρεβάτια ΜΕΘ από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό που εκδόθηκε την Τετάρτη από τις Υπηρεσία Κρίσιμης Φροντίδας του Ontario.

Επιπλέον, υπήρξαν 2.333 νέες περιπτώσεις COVID-19 που αναφέρθηκαν από την κυβέρνηση του Οντάριο την Τετάρτη και 15 θάνατοι που σχετίζονται με COVID.

ΠΗΓΗ