Του Πάνου Γαρουφαλιά

Τα λύματα είναι μια πρόδρομη μέθοδος που μας δείχνει αν το επόμενο διάστημα θα έχουμε αύξηση ή μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Το τμήμα Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κάνει τις σχετικές μετρήσεις σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΛ για την πόλη της Λάρισας.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων τα λύματα εμφανίζουν σταθεροποιητικές τάσεις και υπάρχει η ελπίδα ότι πλέον αυτές οι τιμές είναι ίσως η κορυφή για τρίτο κύμα της πανδημίας. Μάλιστα τα πρώτα στοιχεία αυτής της εβδομάδας- μας λέει η ομάδα που κάνει τις μετρήσεις- δείχνουν και μια μικρή μείωση. Αν τα πράγματα δεν αλλάξουν και αυτές είναι οι πιο υψηλές τιμές για το τρίτο κύμα σημαίνει ότι θα ακολουθήσει αποκλιμάκωση.

Για να έχουμε όμως και μια εικόνα σε σχέση με τον προηγούμενο Νοέμβριο, αυτές οι τιμές που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα είναι τρεις φορές χαμηλότερα από αυτές που είχαμε κατά το «πικ» του δευτέρου κύματος.

Ευχόμαστε το όποιο άνοιγμα να μην επηρεάσει αυτή τη σταθεροποιημένη εικόνα που καταγράφεται μετά από αρκετό καιρό στη περιοχή μας.

larissapress.gr

Το διαβάσαμε ΕΔΩ