Με χρήση του κωδικού 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια
Ηπιότερη από την αναμενόμενη ήταν τελικά η άρση των περιορισμών στο πλαίσιο του

lockdown για την αναχαίτιση του κοροναϊού, με τους ειδικούς να επιλέγουν μια πιο σταδιακή… χαλάρωση, υπό την σκιά του σφοδρού τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.
Το ευχάριστο, ωστόσο, είναι ότι από το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση.

Ειδικότερα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται με χρήση του κωδικού 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, μόνο για τα σαββατοκύριακα.
Διευκρινίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες μόνο τα σαββατοκύριακα και εντός νομού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε, πάντως, πως το μέτρο είναι πιλοτικό και μπορεί να αρθεί, διευκρινίζοντας τι θα ισχύει και πώς θα μπορούν να γίνουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.
Μάλιστα, λέγεται ότι το θέμα το πήρε πάνω της η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψιν την κόπωση των πολιτών, με την επιτροπή να αποφεύγει να πάρει θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η χαλάρωση του lockdown και οι μετακινήσεις

Συγκεκριμένα οι μετακινήσεις με όχημα και με SMS στο 13033 με κωδικό 6 θα γίνονται για τη μετάβαση σε υπαίθριο χώρο με σκοπό την άσκηση και μόνο τα σαββατοκύριακα.
Βαρόμετρο για την συνέχεια θα αποτελέσει το προσεχές σαββατοκύριακο 3 και 4 Απριλίου, καθώς αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού σε συγκεκριμένα μέρη και καταστρατήγηση της σχετικής χαλάρωσης θα επανεξεταστεί το μέτρο.
Σε αυτές τις μετακινήσεις επιτρέπονται να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

Χαρδαλιάς: Ας εκτονωθούμε, μακριά όμως από συνωστισμούς

Την κόπωση των πολιτών φαίνεται πως πήρε σοβαρά υπόψιν η κυβέρνηση, ζητά ωστόσο σύνεση.
«Θέλουμε να εκτονωθεί και να ασκηθεί ο κόσμος, όμως αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες. Άρα από το Σάββατο αυτό πιλοτικά ανά οικογένεια ή μέχρι 3 άτομα η μετακίνηση αλλά με ξεκάθαρη σύσταση εκ μέρους μας αποφυγής συνωστισμών και κατάχρησης της δυνατότητας αυτής και κυρίως με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Χρησιμοποιούμε με φειδώ, με μέτρο, με σύνεση τη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης τα σαββατοκύριακα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου λόγω νέων συγχρωτισμών λόγω νέων συνωστισμών. Ας βγούμε λοιπόν από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά όμως από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους, που ούτως ή άλλως το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ευνοούν τη διασπορά και τη μετάδοση του ιού», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Lockdown: Πώς θα γίνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα σαββατοκύριακα Το διαβάσαμε ΕΔΩ