Προκειμένου να επισπεύσουν την διαδικασία του εμβολιασμού, έστω και με μία δόση με το εμβόλιο της Pfizer, αρκετοί Φαρσαλινοί, καταφεύγουν στην λύση να διανύσουν απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα Φάρσαλα ταξιδεύοντας προς το Λιτόχωρο για να εμβολιαστούν νωρίτερα.

Και ενώ υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού στα Φάρσαλα – και μάλιστα άμεσα – με το εμβόλιο της Astrazeneca, μετά τις αμφιβολίες που έχουν προκύψει με αρκετές χώρες που “παγώνουν” τους εμβολιασμούς, με το συγκεκριμένο σκεύασμα, εξαιτίας της αναφοράς περιπτώσεων θρομβώσεων – που είναι υπό εξέταση – όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει προβληματισμό και ενδοιασμούς σε μεγάλη μερίδα πολιτών.

Μάλιστα, διαθέσιμα ραντεβού με το συγκεκριμένο σκεύασμα της Pfizer υπάρχουν και στη μισή απόσταση στη Λάρισα και στον Αλμυρό, αλλά αυτά κλείνονται για τα τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου, γεγονός που καταδεικνύει τη λύση του Λιτοχώρου ως ιδανική, αφού μπορεί να απέχει τη διπλάσια απόσταση, αλλά με ραντεβού διαθέσιμα άμεσα (τουλάχιστον μέχρι χθες μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου).

Ακόμη, αναφέρουν ως καθοριστικό παράγοντα στη συγκεκριμένη τους απόφαση, το διάστημα που μεσολαβεί από την πρώτη μέχρι την δεύτερη δόση, με το εμβόλιο της Pfizer να είναι περίπου κοντά στις 4 εβδομάδες, ενώ εκείνο της AstraZeneca κοντά στις 11 εβδομάδες (σ.σ. από την χρονική απόσταση των δυο δόσεων γίνεται αντιληπτό για το ποιας εταιρείας εμβόλιο πρόκειται).

Αρκετοί πάντως είναι οι Φαρσαλινοί πολίτες που δεν φαίνεται να δίνουν βάση στην συγκεκριμένη φημολογία, θεωρώντας τα εμβόλια ασφαλή και επιλέγοντας να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca στον τόπο τους και μάλιστα άμεσα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Γ.Γ.

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ