Λοίμωξη Σημάδια: Υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ των τριών. Με την άνοιξη να είναι επίσημα σε εμάς και το μυθιστόρημα του κορωνοϊού να εξαπλώνεται εν μέσω της μαζικής προσπάθειας εμβολιασμού της χώρας, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνουμε τη διαφορά μεταξύ εποχιακών αλλεργιών, λοίμωξης από κορωνοϊό και παρενεργειών μετά τον εμβολιασμό.

“Μπορεί να είναι δύσκολο να διαφοροποιηθούν οι αλλεργίες από τη μόλυνση COVID, ειδικά όταν και οι δύο μπορεί να είναι επικρατούσες ταυτόχρονα μέσα στο έτος”, δήλωσε ο Δρ Fred Davis, ιατρός τμημάτων έκτακτης ανάγκης στο εβραϊκό ιατρικό κέντρο Northwell Health Long Island στο Long Island της Νέας Υόρκης , είπε στο Fox News.

«Οι ιογενείς λοιμώξεις συχνά σας προκαλούν ρίγη ή πυρετό και σας κάνουν να αισθάνεσθε πολύ κουρασμένοι. Οι αλλεργίες συνήθως δεν σας κάνουν να αισθάνεσθε πολύ κουρασμένοι», πρόσθεσε ο Whyte.

“Οι αλλεργίες δεν σας κάνουν να αναπνέετε δύσκολα ή να σας προκαλούν διάρροια όπως μπορεί να γίνει στη νόσο COVID.”

Υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ των τριών, ωστόσο, που θα μπορούσαν να τις ξεχωρίσουν λίγο πιο εύκολα. “Πάντα ρωτώ για τον κνησμό και τον πυρετό που είναι οι μεγάλοι διαφοροποιητές.

Οι αλλεργίες συνήθως δεν προκαλούν πυρετό, αλλά σε κάνουν να αισθάνεσαι κνησμό και γρατζουνιές“, δήλωσε ο Δρ John Whyte, επικεφαλής ιατρός της ιστοσελίδας υγειονομικής περίθαλψης στο WebMD, μια βασική διαφορά μεταξύ μιας λοίμωξης από κορωνοϊό και των αλλεργιών από την άνοιξη.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κάνουν επίσης διακρίσεις μεταξύ των αλλεργιών και των συμπτωμάτων της covid.

Ενώ τα συμπτώματα και των δύο μπορεί να περιλαμβάνουν βήχα, δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή, κόπωση, πονοκέφαλο, πονόλαιμο και συμφόρηση ή ρινική καταρροή, συμπτώματα όπως πυρετός και ρίγη, μυϊκοί και σωματικοί πόνοι, νέα απώλεια γεύσης ή μυρωδιάς, ναυτία, έμετος και / ή διάρροια είναι πιο συχνές σε λοίμωξη COVID-19.

«Οι ιογενείς λοιμώξεις συχνά σας προκαλούν ρίγη ή πυρετό και σας κάνουν πολύ κουρασμένους. Οι αλλεργίες συνήθως δεν σας κάνουν πολύ κουρασμένους», πρόσθεσε ο Whyte. “Οι αλλεργίες δεν σας κάνουν να αναπνέετε δύσκολα ή να σας προκαλούν διάρροια όπως μπορεί να συμβαίνει στη νόσο COVID.”

Όσον αφορά τα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό, «οι παρενέργειες είναι συνήθως πόνος στο χέρι, κόπωση και μερικές φορές πονοκέφαλος», δήλωσε ο Whyte. “Όλα έχουν να κάνουν με το χρονοδιάγραμμα. Εμφανίζονται συνήθως 4 ώρες περίπου μετά τον εμβολιασμό και υποχωρούν εντός 24 – 36 ωρών”, συνέχισε, σημειώνοντας ότι οι αλλεργίες και τα συμπτώματα που σχετίζονται με μια λοίμωξη από κορωνοϊό δεν επιλύονται τόσο γρήγορα. Συνολικά, εάν δεν είστε σίγουροι και ανησυχείτε ότι ενδέχεται να έχετε μολυνθεί από κορωνοϊό, συνιστάται να δοκιμάσετε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών CDC για να αποφύγετε την εξάπλωση της νόσου, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Όσοι λαμβάνουν το εμβόλιο και παρουσιάζουν επιδείνωση ερυθρότητας ή ευαισθησίας στο σημείο όπου εγχύθηκε το εμβόλιο μετά από 24 ώρες, καθώς και εκείνοι των οποίων οι παρενέργειες είναι ανησυχητικές ή δεν φαίνεται να απομακρύνονται μετά από μερικές ημέρες, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό ή τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, συνιστούν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών CDC.

ΠΗΓΗ