Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλά αποκλειστικά στο για το πλαίσιο δράσης «Ιπποκράτης» όπου διενεργεί rapid test σε όλη την Περιφέρεια.

Τι απαντά στο και την Αναστασία Σταματιάδου για το φετινό Πάσχα και κατά πόσο θα διαφέρει από το προηγούμενο.

Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη:

 

 

Τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης» συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τη διενέργεια rapid test σε όλη την Περιφέρεια Αττικής, με έμφαση σε περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες αλλά και σε δομές που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες πολιτών. Αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκε 1 μήνας από την έναρξη της Δράσης, όπου συνολικά έγιναν περίπου 14.000 rapid test, ενώ ήδη έχουμε μπει στη β’ φάση του προγράμματος που περιλαμβάνει τη διενέργεια ελέγχων πιο στοχευμένα και πιο εστιασμένα, με στόχο την καλύτερη ιχνηλάτηση και τον περιορισμό της διασποράς. Σ΄αυτή μας την προσπάθεια πολύτιμοι μας σύμμαχοι το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, το οποίο θέλω να ευχαριστήσω θερμά, καθώς όλα τα στελέχη εργάζονται άοκνα πέραν των προβλεπόμενων ωαρίων προκειμένου να διενεργηθούν τα αναγκαία τεστ.

Θέλω να επισημάνω πως στο πλαίσιο της  δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, ενώ τα θετικά περιστατικά που εντοπίζονται, επανεξετάζονται άμεσα και με μοριακή τεχνική.

Στόχος μας είναι μέσα από την εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης, να επανέλθουμε στην κανονικότητα όσο το δυνατόν συντομότερα. Είμαστε κοντά στο να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, ωστόσο ακόμα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και το υγειονομικό μας σύστημα, υφίσταται μεγάλες πιέσεις. Σ΄ αυτό το πλαίσιο και σε ότι αφορά την ερώτησή σας για το αν θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, σας απαντώ πως όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα εξελιχθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και ποια θα είναι τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι βέβαιο ότι δυστυχώς δεν θα καταφέρουμε ούτε φέτος να κάνουμε Πάσχα, με τον τρόπο που το ξέραμε. Λίγη υπομονή χρειάζεται ακόμα και θα τα καταφέρουμε. Γι΄ αυτό είμαι βέβαιος.

Εμείς ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες μέχρι το τέλος της πανδημίας και με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες μας θα συμβάλουμε στην εθνική μάχη.

Ο Γιώργος Πατούλης στο Δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε Πάσχα-Συνεχίζονται οι δράσεις για τα rapid test Το διαβάσαμε ΕΔΩ