Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο σπουδαίος ποιητής Γιώργος Βουλγαράκης.

Ο ποιητής Γιώργος Δαμ. Βουλγαράκης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1947. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές και διάφορα νομικά βιβλία.

Καθιέρωσε τη σειρά ΜΟΥΣΙΚΗ του εκδοτικού οίκου Σ.Ι. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ και επιμελήθηκε τους πρώτους τόμους της, αναλαμβάνοντας και την ποιητική προσαρμογή των μεταφράσεων στις όπερες. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφόρησε το «Άγιο Ευαγγέλιο» και την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη, σε μεταφορά στη νεοελληνική γλώσσα.

Υπήρξε μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί, έχουν περιληφθεί σε διάφορες ανθολογίες και έχουν μελοποιηθεί.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Σύμβουλος της Μελίνας Μερκούρη στο Υπουργείο Πολιτισμού κατά τη δεκαετία του ’80 και Σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας επί πολλά έτη. Ήταν Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ (φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου) κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Του απονεμήθηκε τιμητικός τίτλος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιταλίας. Είναι παντρεμένος με την Δώρα Ακρίβου, και έχουν δύο παιδιά και δύο εγγόνια.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης προχώρησε στην εξής δήλωση με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Βουλγαράκη:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του νομικού και ποιητή Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στην πορεία του πολιτισμού στη χώρα μας.

Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ στενά μαζί του στην προσπάθεια της πόλης στο πλαίσιο του θεσμού της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας». Ατελείωτες συζητήσεις , ανταλλαγές απόψεων και προτάσεων. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το πάθος του για τον πολιτισμό αλλά και η αγάπη του για την Λάρισα.

Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του».

ΠΗΓΗ: larissapress.gr

Το διαβάσαμε ΕΔΩ