Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για το τεχνικό λάθος

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με την πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις» στην οποία εμφανίστηκε για λίγη ώρα ο τίτλος «Εκλογές 2021».

Στην ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup), εξαιτίας τεχνικού σφάλματος στον σχεδιασμό του συστήματος, εμφανίστηκε στην πλατφόρμα η τρέχουσα χρονολογία (2021) ως χρονολογία εκλογών.

dt_sfalma_platforma_080421


Άμεσα ενημερώθηκε η ανάδοχος εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη της ιστοσελίδας, η οποία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και αποκατέστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που ανέκυψε. Η πλατφόρμα συνεχίζει να «τρέχει» κανονικά και έχει επανέλθει στην πρότερη μορφή της, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία της έχει χαρακτήρα αρχείου.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία, υπογραμμίζει το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρείται είναι παντελώς αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου.

ΥΠΕΣ: Διευκρινίσεις σχετικά με σφάλμα που εντοπίστηκε στην πλατφόρμα «Μάθε που ψηφίζεις» Το διαβάσαμε ΕΔΩ