Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει ότι η ελεγχόμενη στάθμευση δεν θα λειτουργούσε, ώστε οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους και να αποφεύγουν τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Σε αυτό το κύμα της πανδημίας όμως, και, ενώ το λιανεμπόριο είναι κλειστό, εδώ και μήνες, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης λειτουργεί κανονικά, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται χιλιάδες πρόστιμα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολίτες βρίσκουν το γνωστό ροζ σημείωμα στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους. Οι ίδιοι θεωρούν παράλογο αυτό που γίνεται, το να συγκεντρώνονται δηλαδή πρόστιμα από τη δημοτική αστυνομία χωρίς να υπάρχει λόγος,  όπως λένε χαρακτηριστικά.

Τον Νοέμβριο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει ότι η ελεγχόμενη στάθμευση μέσω του συστήματος Thesi θα αναστελλόταν, με μοναδικό στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημική κρίση.

Οι πολίτες υποστηρίζουν ότι, εν μέσω κορονοϊού, το ΙΧ είναι πιο ασφαλές και ότι η ελεγχόμενη στάθμευση θα έπρεπε να είναι δωρεάν.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ.

Το διαβάσαμε εδώ