Ακαδημαϊκά Ιδρύματα ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ FDA έχει εγκρίνει έως τώρα 3 εμβόλια κορωνοϊού Καθώς τα ακαδημαϊκά ιδρύματα κοιτάζουν προς το μέλλον της εκπαίδευσης μετά την COVID-19, ορισμένα εφαρμόζουν αυστηρές απαιτήσεις εμβολίου πριν από το επερχόμενο εξάμηνο, ενώ άλλα δείχνουν κίνητρα ή παροτρύνουν τους μαθητές να πάρουν τους εμβολιασμούς.

Πολλά κολέγια απαιτούν ήδη από τους μαθητές να παρέχουν απόδειξη ορισμένων εμβολίων, αλλά αυτά χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια.

Τα τρία εμβόλια COVID-19 εγκεκριμένα από την FDA υπάρχουν όλα λιγότερο από ένα χρόνο. Αλλά τώρα που τα εμβόλια είναι ανοιχτά σε πολλά μέρη για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, τα κολέγια αρχίζουν να εξετάζουν πώς μπορεί αυτό να ωφελήσει τα σχέδια επανέναρξης.

Τα κολέγια που θα απαιτήσουν απόδειξη εμβολιασμού για φοιτητές που θέλουν να ζήσουν στην πανεπιστημιούπολη περιλαμβάνουν το Πανεπιστήμιο του Όκλαντ στο Μίσιγκαν, το Πανεπιστήμιο Cornell στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσεϋ και το Πανεπιστήμιο Brown στο Ρόουντ Άιλαντ.

Τα κολέγια που θα απαιτήσουν απόδειξη εμβολιασμού για φοιτητές που θέλουν να ζήσουν στην πανεπιστημιούπολη περιλαμβάνουν το Πανεπιστήμιο Oakland στο Μίσιγκαν

“Οι μαθητές έχουν την επιλογή να έρθουν στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ και να μη μείνουν σε αίθουσες διαμονής”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Όκλαντ, Δρ Όρα Πεσκόβιτς στο Fox 2 του Ντιτρόιτ αυτήν την εβδομάδα. “Μόνο το 20% των μαθητών μας ζουν στην πανεπιστημιούπολη. Το υπόλοιπο 80% είναι μετακινούμενοι φοιτητές.” Το σχολείο προσφέρει θρησκευτικές και ιατρικές εξαιρέσεις σε μαθητές που παρέχουν αποδείξεις στον κοσμήτορα των μαθητών.

Ωστόσο, είπε ότι περισσότερα από 1.000 άτομα υπέγραψαν εμβόλια εντός των πρώτων έξι ωρών αφότου το σχολείο ανακοίνωσε τη νέα απαίτηση. Το Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη προχωρά ένα βήμα παραπέρα και απαιτεί εμβολιασμούς COVID-19 για όλους τους φοιτητές πριν από το εξάμηνο του 2021, ως μέρος του σχεδίου του να επιστρέψει στην πλήρη, προσωπική μάθηση.

Το Πανεπιστήμιο Nova Southeastern ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαιτούσε εμβολιασμούς έως την 1η Αυγούστου – στη συνέχεια υποχώρησε μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Φλόριντα, Ρον Ντεσάντη, για την απαγόρευση των “διαβατηρίων εμβολίων” σε όλη τη χώρα, αναφέροντας ανησυχίες σχετικά με την ατομική ελευθερία και την ιδιωτικότητα των ασθενών. “Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε όλους τους κρατικούς και ομοσπονδιακούς νόμους καθώς εξελίσσονται”, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέβα Τζορτζ Λ. Χάνμπερι ΙΙ σε δήλωση.

ΠΗΓΗ