Καλά στην υγεία τους, χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα, είναι οι περιθαλπόμενοι του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος», του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την πυρκαγιά μικρής έκτασης που εκδηλώθηκε σε χώρο του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ισόγεια κατοικία στην οποία φιλοξενούνται περιθαλπόμενοι. Άμεσα, στο σημείο έσπευσε ικανή δύναμη της πυροσβεστικής που κατάφερε να τη σβήσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου.

Όπως επισημαίνεται, οι εργαζόμενες, με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και με εξαιρετικά συντονισμένες ενέργειες, απομάκρυναν άμεσα τους περιθαλπόμενους, χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή κανενός, μεταφέροντάς τους σε ασφαλές σημείο, ενώ προβλέφθηκε χώρος εντός του Παραρτήματος, για την προσωρινή τους φιλοξενία.

Στο Παράρτημα μετέβησαν την ίδια στιγμή η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου, η διευθύντρια του Παραρτήματος, η διευθύνουσα της Νοσηλευτικής του Παραρτήματος, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Κέντρου και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Παραρτήματος.

Όπως διαπιστώθηκε, η φωτιά προκάλεσε ζημίες μικρής έκτασης που θα αποκατασταθούν άμεσα, σύμφωνα με το  Κέντρο. Από την πρώτη στιγμή, σημειώνεται, η πρόεδρος του Κέντρου είχε δώσει εντολή για την ταχύτατη και πλήρη αποκατάσταση όσων χώρων επηρεάστηκαν και οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν ήδη, με το πρώτο φως της ημέρας.

Σήμερα, εξάλλου, γιατρός εξέτασε προληπτικά όλους τους περιθαλπόμενους, ενώ από νωρίς το πρωί η Διεύθυνση του Παραρτήματος επικοινώνησε με τους γονείς τους, προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα για το περιστατικό, αναφέρεται στην ενημέρωση.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το πόρισμα της οποίας θα αναμένει η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου, δήλωσε σχετικά με το συμβάν: «Η ”πρόνοια” μας να τοποθετήσουμε μόλις πέρσι, το 2020, σύστημα πυρόσβεσης όσο και η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής που έδρασε με επαγγελματισμό, συνέβαλαν ώστε σήμερα να μην αποτελεί είδηση η φωτιά, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι προκλήθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα. Αναμένουμε το πόρισμα.

Σημασία έχει ότι οι ωφελούμενοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και σύντομα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα τους. Βρεθήκαμε όλοι στο σημείο την ίδια στιγμή και όλα έγιναν με τάξη και σύμφωνα με τους κανόνες εκκένωσης, χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους για την ψύχραιμη και άμεση συμβολή τους».

Το διαβάσαμε εδώ