Το νέο αθλητικό κέντρο Ηρακλείου αποκάλυψε σε συνάντηση με τοπικά σωματεία ο Λευτέρης Αυγενάκης

Μία σειρά έργων που προωθούν τα αθλήματα του υγρού στίβου στον νομό Ηρακλείου και αναβαθμίζουν σημαντικά το Λίντο, μετατρέποντάς το σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο, επιβεβαιώθηκαν μετά από τη χθεσινή (11/4) συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με εκπροσώπους κολυμβητικών σωματείων και τη Διοικούσα Επιτροπή ΕΑΚΗ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πισίνα στο Λίντο, που επαναλειτουργεί σε λίγες ημέρες, μετά την ολική αντικατάσταση του μηχανοστασίου έπειτα από περίπου 30 χρόνια.

Μέσα στην επόμενη βδομάδα, λοιπόν, ολοκληρώνεται η αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού της πισίνας του ΕΑΚΗ, ενώ συνολικά οι εγκαταστάσεις της ΓΓΑ στο Λίντο (Κολυμβητήριο και Κλειστό Μπάσκετ) φαίνεται ότι όχι απλώς αναβαθμίζονται αλλά επεκτείνονται, με νέα κτίρια και γήπεδα στο πλαίσιο λειτουργίας ενός ενιαίου σύγχρονου αθλητικού κέντρου που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και μια νέα κλειστή πισίνα 33μ, ανατολικά της υφιστάμενης πισίνας των 50μ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Αυγενάκης στους εκπροσώπους των σωματείων θα γίνουν τα εξής έργα:

-Κλειστή πισίνα για αγώνες πόλο

-Κλειστό προπονητήριο μπάσκετ, βόλεϊ

-Γήπεδα τένις

-Γήπεδο μπιτς βόλεϊ

-Δύο γήπεδα 3Χ3

-Πίστα σκέιτμπορντ

Τα έργα αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) οι Μελέτες τους είναι έτοιμες και οι πιστώσεις εγκεκριμένες, ενώ σύντομα θα υπάρχουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε τα σωματεία για το Ναυταθλητικό Κέντρο Κρήτης, με την παραχώρηση διώροφου κτιρίου στο Λιμάνι από τον ΟΛΗ και την χωρίς χρονοτριβή αξιοποίηση του, όπως και για τις νέες εγκαταστάσεις για αθλήματα παραλίας, σε έκταση της ΕΤΑΔ που θα δοθεί εντός του μήνα, ενόψει των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, τους οποίου το υφυπουργείο στοχεύει να διεξαχθούν στο Ηράκλειο το 2023 ή το 2025.

Τα σωματεία που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση και εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση για όσα συζητήθηκαν με τον υφυπουργό Αθλητισμού ήταν:

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΓΟΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 91

Κ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ν.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΦΗ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΡΙΤΩΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΩΚΕΑΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΩΡΙΩΝΑΣ