Στην Ελευσίνα το ένα από τα δύο συγκρουσθέντα πλοία στα Κύθηρα

Στο αγκυροβόλιο του κόλπου Ελευσίνας κατέπλευσε το μεσημέρι της Κυριακής 11 Απριλίου το φορτηγό πλοίο «AFINA I», σημαίας Μάλτας, που είχε συγκρουστεί με το πλοίο «KIVELI», σημαία Λιβερίας, στις 13 Μαρτίου 2021 στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Κυθήρων.

Το «AFINA I» ρυμουλκήθηκε στην περιοχή της Αττικής από δύο Ρ/Κ πλοία, ενώ στο σκάφος παραμένει προσδεδεμένο ένα ρυμουλκό σε ετοιμότητα, για παροχή τυχόν συνδρομής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «AFINA I», μέχρι τον εφοδιασμό του με τα προβλεπόμενα για την κατηγορία του πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Είχε προηγηθεί αποκόλληση
Μετά από εντατικές προσπάθειες, το μεσημέρι της Κυριακής 28 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκόλλησης των φορτηγών πλοίων «KIVELI» και «AFINA I». Το «KIVELI» ρυμουλκήθηκε από δύο ρυμουλκά πλοία και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο Βατίκων, ενώ το «AFINA I» παρέμεινε στον οικείο όρμο, μέχρι να μεταφερθεί στην Ελευσίνα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Πηγή: lakonikos.gr