Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 73 ετών ο Θεόδωρος Τσιμπούκης, ο οποίος διετέλεσε καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το 1997 έως το 2001 θήτευσε ως πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ.

Αντί για επικήδειο…

Σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ανιψιά του, γνωστή Λαρισαία οδοντίατρος Μαρία Τσιμπούκη αναφέρει τα εξής:

«Αντί για επικήδειο… Θείε μου γλυκέ ,γιατί αυτή η γλυκύτητα σε χαρακτήριζε και όχι οι αμέτρητοι τίτλοι που είχες πετύχει στη ζωή σου ως ακαδημαϊκός. Ξεκίνησες από ένα μικρό χωριό της Λάρισας και κατάφερες να διαπρέψεις και να σε αναγνωρίζουν ως διεθνή μορφή στον τομέα σου. Αν ζούσες τώρα με τη μετριοφροσύνη που σε διακατείχε θα έλεγες ότι υπερβάλω… Η απλότητα και η καλοσύνη σου όμως πάνω από όλα θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων μας ως αυτό που σε χαρακτήριζε στη ζωή σου… Θα σε αγαπάμε και θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας και στο μυαλό μας… Θεόδωρος Τσιμπούκης 1948-2021».

 

Η ακαδημαϊκή πορεία του Θεόδωρου Τσιμπούκη

Γεννήθηκε το 1948 στη Λάρισα. Έλαβε το δίπλωμα του Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1971, και το Διδακτορικό Δίπλωμα από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1981. Εργάσθηκε ως επισκέπτης ερευνητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Southampton κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 1981-1982.

Το 1982 εντάχθηκε στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ), όπου από το 2015 κατείχε τη θέση του Ομότιμου Καθηγητή. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1993-1997 και 1997-2001 διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα Τηλεπικοινωνιών και Πρόεδρος του ΤΗΜΜΥ, αντίστοιχα.

Υπήρξε ο ιδρυτής της Εργαστηριακής Μονάδας Ηλεκτρομαγνητικών Εφαρμογών και Υπολογισμών του ενιαίου Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών του ΤΗΜΜΥ το 1999 και ο διευθυντής έως το 2015.

Είχε συγγράψει 8 επιστημονικά βιβλία και δημοσιεύσει περισσότερες από 170 επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και πάνω από 200 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Ήταν κριτής σε διάφορα διεθνή περιοδικά και συνέδρια και είχε επιβλέψει αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων και διδακτορικών διατριβών.

Είχε, επίσης, την επιμέλεια της έκδοσης ειδικών τευχών διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Ήταν μέλος οργανωτικών επιτροπών διεθνών συνεδρίων, επιστημονικών ενώσεων, φορέων και επιμελητηρίων. Τέλος, ήταν κάτοχος διαφόρων πανελληνίων και διεθνών βραβείων.

tinealarissa.gr

Το διαβάσαμε ΕΔΩ