Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 01:59

Δύο χρόνια στο συρτάρι της Επιτροπής Δεοντολογίας το σκάνδαλο των πλαστών δελτίων

Με καθυστέρηση δύο ετών η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ξεκίνησε την έρευνα για το σκάνδαλο των πλαστών δελτίων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. 

Όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”, η ποινική δικαιοσύνη είχε ολοκληρώσει τη σχετική έρευνα από τον Απρίλιο 2019, όταν κατέθεσαν ο τότε εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ Αλέξης Δέδες και ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας. 

Ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διενήργησε τη σχετική προκαταρκτική τον Φεβρουάριο του 2019, μετά από παραγγελία της εισαγγελέως Εφετών και εποπτεύουσας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινίας Σακελλαροπούλου. 

Οι ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις δόθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2019 στον 25ο πταισματοδίκη Αθηνών Δημήτρη Γιαταγάνα. 

Παρόλα αυτά, ο φάκελος με τα πλαστά δελτία των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών έμεινε στα συρτάρια της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία μόλις προ δεκαπενθημέρου αποφάσισε να αρχίσει την έρευνα!  

Η σοβαρότητα της  υπόθεσης αποτυπώνεται στην κατάθεση του τότε εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ, ο οποίος βεβαίωσε ότι σε δελτία παικτών είχε πλαστογραφηθεί η υπογραφή του.

Πηγή: dikisports.blogspot.com


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 02:06