Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) αποχαιρετά με θλίψη και μεγάλο σεβασμό την Ελένη Παχή, που «έφυγε» την Πέμπτη από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Η Ελένη Παχή γεννήθηκε το 1930, στην Κτιμένη Καρδίτσας, ήταν παιδί μιας οικογένειας αγωνιστών, μελών του ΚΚΕ. Από την ηλικία των 11 χρόνων εντάχθηκε στην οργάνωση των Αετόπουλων και στη συνέχεια στην ΕΠΟΝ. Από το 1947 και μετά πήρε μέρος σε σημαντικές μάχες του ΔΣΕ και αναδείχτηκε διοικητής διμοιρίας του ΔΣΕ με το βαθμό της Ανθυπολοχαγού.

Το 1949, γνωρίζεται με τον σύντροφο της ζωής της Γιάννη Παχή, με τον οποίο στη συνέχεια αποκτούν τις δυο κόρες τους.

Στα 35 χρόνια της αναγκαστικής παραμονής της στην πολιτική προσφυγιά, συνδύαζε τη δουλειά στην παραγωγή με την παράλληλη κοινωνική – καλλιτεχνική – αλλά και αθλητική δραστηριότητα. Έπαιζε μπάσκετ και διακρίθηκε στην 1η θέση στα 100 μέτρα στα 1951. Τιμήθηκε με πλήθος βραβείων για τη στάση της ως εργαζόμενη.

Επαναπατρίστηκε το 1983 στη Λάρισα όπου και έγινε μέλος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) και έπαιξε ενεργό ρόλο στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα μέσα από την δραστηριότητα του συλλόγου. Γι αυτή την σημαντική προσφορά της στον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση σε βάρος των γυναικών της λαϊκής οικογένειας τιμήθηκε σε εκδήλωση του συλλόγου για τα 40 χρόνια της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Το αγωνιστικό παράδειγμα της συναγωνίστριας Ελένης Παχή θα φωτίζει για πάντα τον αγώνα μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στα δύο παιδιά της και στα εγγόνια της.

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ