Φαίνεται πως τα self test κάνουν δουλειά στον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στα Λύκεια της περιοχής μας. Μπορεί να έχουμε ήδη κάποια τμήματα που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων αλλά είναι δεδομένο ότι το πρόβλημα θα ήταν πολύ μεγαλύτερο χωρίς την διενέργεια των τεστ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στα self-test της περασμένης Δευτέρας εντοπίστηκαν άλλοι 18 μαθητές θετικοί στον ιό, σε σύνολο 8.200. Σε συνολικά 1200 εκπαιδευτικούς βρέθηκαν επιπλέον 4 εκπαιδευτικοί θετικοί στον ιό.

Πως αποτιμάται η πρώτη περίοδος λειτουργίας

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εκπαίδευσης τα ανοιχτά σχολεία αντανακλούν την κατάσταση που υπάρχει σε όλη την κοινωνία, όπου ο ιός κυκλοφορεί αθόρυβα και μεθοδικά. Και στις σχολικές μονάδες που λειτουργούν παρουσιάζονται κρούσματα αλλά χωρίς την ασφαλιστική δικλείδα των τεστ, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα εκτιμούν, καθώς η διασπορά κυρίως σε ενδοοικογενειακό επίπεδο φαίνεται ακόμη να είναι ο βασικός παράγοντας που η μετάδοση διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης χαρακτηρίζουν «λίγα»  τα περιστατικά των αρνητών, που σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν να στείλουν μέχρι και εξώδικα σε διευθύνσεις σχολείων.

Π.Γ.

ΠΗΓΗ: larissapress.grΤο διαβάσαμε ΕΔΩ