Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 14:01

Ο Π.Ο.Υ. και ο ΕΜΑ θα εξετάσουν τις πρακτικές παρασκευής του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V τον Μάιο

Τεχνικοί εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναμένεται να ξεκινήσουν τον νέο γύρο εξέτασης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της covid-19, από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), στις 10 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Π.Ο.Υ.

«Οι επιθεωρήσεις των σωστών πρακτικών παρασκευής θα πραγματοποιηθούν από τις 10 Μαΐου ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου», δήλωσε ο Π.Ο.Υ. όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Reuters.

Κοινή ομάδα του Π.Ο.Υ. και του ΕΜΑ διεξάγει αυτή την περίοδο ελέγχους για τις σωστές κλινικές πρακτικές του εμβολίου που ανέπτυξε το ινστιτούτο Γκαμαλέγια, πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου, ο Π.Ο.Υ. απάντησε: «Εξακολουθούμε να λαμβάνουμε πληροφορίες από την παρασκευάστρια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν είχε συνομιλίες την Τρίτη στη Γενεύη με τον επικεφαλής του Π.Ο.Υ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, ο οποίος αργότερα έγραψε στο Twitter: «Ο Π.Ο.Υ. εκτιμά τις προσπάθειες της Ρωσίας να πληροί τους όρους για την Έκτακτη Χρήση εμβολίων».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 14:01

Το διαβάσαμε εδώ