Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, 17:04

Ιράν: 15χρονος έσωσε δύο γυναίκες από πυρκαγιά - Υπέκυψε στα τραύματα του

Το Ιράν απέτισε φόρο τιμής σήμερα σε έναν έφηβο, ο οποίος υπέκυψε  στα σοβαρά εγκαύματα που είχε υποστεί σε πυρκαγιά, κατά τη διάρκεια της οποίας έσωσε δύο γυναίκες.

Η φωτιά ξέσπασε στις 9 Σεπτεμβρίου σε διαμέρισμα στο Ιζέχ. Ο 15χρονος, ο οποίος έμενε στο ίδιο κτήριο, κατάφερε να βγάλει δύο γυναίκες έξω από το διαμέρισμα, στο οποίο είχε ξεκινήσει η φωτιά, ομώς ενώ προσπαθούσε να αποτρέψει την επέκταση της πυρκαγιάς υπέστη σοβαρά εγκαύματα.

Ο έφηβος πέθανε χθες, έχοντας υποστεί «εγκαύματα στο 90% του σώματός του», ανέφερε σε δελτίο τύπου το νοσοκομείο Emam Kazem στο Ισφαχάν, όπου είχε διακομιστεί. Οι δύο γυναίκες, μια 80χρονη και η κόρη της, υπέστησαν επιφανειακά εγκαύματα, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ.

Χρήστες των ιρανικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης χαιρέτισαν σήμερα «το θάρρος ενός πραγματικού ήρωα». Η φωτογραφία του 15χρονου, να χαμογελάει, δέσποζε στο πρωτοσέλιδο των περισσότερων εφημερίδων της χώρας.

Το γραφείο του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ επικοινώνησε με την οικογένεια Λαντί για να μεταφέρει τα συλλυπητήριά του, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

«Η ιστορία του Ιράν είναι εμπλουτισμένη από πολλές θυσίες ηρώων, που έχασαν τη ζωή τους για τα ανθρώπινα ιδανικά», έγραψε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της προεδρίας.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, 17:04

Το διαβάσαμε εδώ