Ξεκινά την νέα χρονιά ο δήμος Λαρισαίων με ένα εμβληματικό έργο για το ΣΒΑΚ. Στα τέλη Ιανουαρίου του νέου έτους η μετατροπή της οδού Νικηταρά σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας θα είναι γεγονός. Τα έργα θα ξεκινήσουν με την δημιουργία του κυκλικού κόμβου στην συμβολή των οδών Κύπρου, Νικηταρά, 23 Οκτωβρίου και 28ης Οκτωβρίου. Μάλιστα η έναρξη είναι μια πρόκληση για το πώς θα λειτουργήσουν για την πόλη και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προβλεφθεί.

Επίσης στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο του δρόμου και δεξιά από το σημείο που θα κινούνται τα αυτοκίνητα. Δίπλα από τον χώρο στάθμευσης θα υπάρχει ένα μεγάλο ποδηλατόδρομος. Επίσης προβλέπονται χώροι πρασίνου αλλά και πεζοδρόμια ένθεν και ένθεν της νέας οδού. Παράλληλα θα κατασκευαστεί ο κυκλικός κόμβος στην συμβολή των οδών Κύπρου, Νικηταρά, 23 Οκτωβρίου και 28ης Οκτωβρίου δίνοντας σημαντική κυκλοφοριακή ανάσα σε εκείνο τον σημείο.

Η σύνδεση με το κέντρο και τη Ν. Σμύρνη

Το πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο να υλοποιηθεί για την πόλη αλλά και την λειτουργία του ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) φαίνεται από την χρησιμότητα του ποδηλατοδρόμου που θα διασχίζει την νέα Νικηταρά. Αυτός ο ποδηλατόδρομος θα «κουμπώσει» με τον αξονικό ποδηλατόδρομο που θα έρχεται από την Ν. Σμύρνη και θα περνά από την οδό Αιόλου. Από εκεί ο ποδηλατόδρομος μέσω της ΟΓΛ θα καταλήγει στην οδό Βενιζέλου. Προτιμήθηκε αυτή η λύση ώστε τα ποδήλατα για λόγους ασφαλείας να μην διέρχονται από τον κυκλικό κόμβο που θα δημιουργηθεί στη συμβολή των τεσσάρων οδών.

Το έργο, δηλαδή αυτή η συνολική παρέμβαση που περιγράψαμε, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως και τις αρχές του 2023 αλλάζοντας εντελώς το τοπίο που ξέρουμε σήμερα.

Π.Γ.

larissapress.gr



Το διαβάσαμε ΕΔΩ