Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αφορά στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Ερυμάνθου. Πρόκειται για τη «Βελτίωση – Αναβάθμιση Γηπέδου Ποδοσφαίρου Τ.Κ. Ισώματος», προϋπολογισμού 319.997,80 ευρώ, για το οποίο υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο, Θεόδωρο Μπαρή και τον ανάδοχο του έργου.
Οι εργασίες προβλέπουν την βελτίωση και την συντήρηση του αγωνιστικού χώρου της αθλητικής εγκατάστασης, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργική, ασφαλής και αναβαθμισμένη για τους αθλητές, σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές.
Ειδικότερα, το γήπεδο ποδοσφαίρου θα αναβαθμιστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα Πρότυπα Σχέδια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και θα λειτουργεί ως χώρος για εκμάθηση και μαζικό – ερασιτεχνικό αθλητισμό με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIFA με ελαστική υπόβαση, ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στους παίκτες και πιο ξεκούραστη επιφάνεια παιχνιδιού, μειώνοντας τους κραδασμούς. Ακόμη, στο πλαίσιο του έργου θα τοποθετηθεί εξοπλισμός, όπως δύο εστίες ποδοσφαίρου, δύο πάγκους αναπληρωματικών πέντε καθισμάτων με συμπαγή και άθραυστη επιστέγαση, ενώ προβλέπεται και η αντικατάσταση της περίφραξης του γηπέδου, ύψους 4 μέτρων.
Επίσης θα κατασκευαστεί υπεδάφειο αποστραγγιστικό δίκτυο στις κατά μήκος πλευρές του γηπέδου.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και η προθεσμία ολοκλήρωσής του είναι έξι μήνες.
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής δήλωσε πως «με αυτό το έργο κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας. Δεν είναι όμως παρά το πρώτο βήμα, γιατί οφείλουμε στα παιδιά μας να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς και σε άλλα αντίστοιχα έργα, αφού ο αθλητισμός αποτελεί πηγή ζωής και έμπνευσης. Εκτός από τη βελτίωση του γηπέδου στο Ίσωμα το οποίο σύντομα θα μετατραπεί σ’ έναν ασφαλή και σύγχρονο αθλητικό χώρο, προχωρούν οι διαδικασίες για την συντήρηση του υφιστάμενου γηπέδου στην Τ.Κ. Χαλανδρίτσας, καθώς και για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου 5χ5 στην Τ.Κ. Μανεσίου, ενώ συνεχίζουμε να διεκδικούμε πιστώσεις».

Το διαβάσαμε ΕΔΩ