Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 08:28

Α. Κόπτσης: Πρόθεση της κυβέρνησης τα ανοιχτά σχολεία με υγιείς μαθητές - Έτοιμοι για όλα τα σενάρια

«Θα ακούσουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών σήμερα, θα συζητηθεί το θέμα των ελέγχων για εκπαιδευτικούς και μαθητές και αν χρειαστεί με τα νέα δεδομένα κάποια πιθανή τροποποίηση πρωτοκόλλων. Αφού η κυβέρνηση ακούσει τις εισηγήσεις μετά θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, πολύ σύντομα.

Εκτιμώ ότι μέχρι αύριο θα έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα. Είμαστε έτοιμοι και εξετάζουμε όλα τα σενάρια» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Πρόθεση και προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι ανοιχτά σχολεία με υγιείς μαθητές, ξεκαθάρισε ο κ. Κόπτσης επισημαίνοντας πως ο χώρος του σχολείου έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλέστατος για τους μαθητές.  «Έχει ένα τέτοιο οριοθετημένο πλαίσιο, που με την τήρηση των μέτρων, που έχει γίνει απαρέγκλιτα και ευχαριστούμε μαθητές και εκπαιδευτικούς για αυτό, όπως έχουν δείξει τα στοιχεία, εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών μας. Το τελευταίο διάστημα με το πρωτόκολλο που ίσχυε είχαμε μείωση των κρουσμάτων από 11.000 στα 8000 και ο αυξημένος αριθμός τέστινγκ, πλέον των 32 εκατ. που διατέθηκαν, ανίχνευσαν το 84,5% των θετικών κρουσμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο. Και μετά τις γιορτές το ποσοστό αυτό είναι στο 49%, που δείχνει πόσο πολύ το ανοιχτό σχολείο με το αυξημένο τέστινγκ εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών».

Ανέφερε μάλιστα πως σε ένα σύνολο 81.000 τμημάτων, 200 είχαν αναστείλει την λειτουργία τους, ενώ το Υπουργείο βρίσκεται σε ετοιμότητα εδώ και 1 χρόνο, να εφαρμόσει την τηλεεκπαίδευση σε ένα τμήμα που αναστέλλει την λειτουργία του αν όχι την ίδια μέρα, την επόμενη.

«Θα υπάρχουν στην φαρέτρα μας τα όπλα για την αντιμετώπιση όλων των δεδομένων», απάντησε ο κ. Κόπτσης ερωτηθείς πώς θα διαχειριστεί το υπουργείο ελλείψεις εκπαιδευτικών που θα βρεθούν θετικοί. «Ο στόχος είναι την Δευτέρα να είναι οι μαθητές στο σχολείο και κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ertnews.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 08:28

Το διαβάσαμε εδώ