Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022, 11:04

Κίνημα Αλλαγής: Ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια για όλους

«Ανοιχτά σχολεία, αλλά με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους είναι η σταθερή θέση του Κινήματος Αλλαγής», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του κόμματος. Ταυτόχρονα, επικρίνει την κυβέρνηση καθώς υποστηρίζει πως ακροβατεί μεταξύ της λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας και του πολιτικού κόστους.

«Σεβόμαστε την απόφαση της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα. Αφουγκραζόμαστε όμως και τις επιφυλάξεις μελών της επιστημονικής κοινότητας για την αναγκαιότητα περισσότερων και κατάλληλων μέτρων για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για την ακώλυτη λειτουργία της εκπαίδευσης. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα πρέπει να επαναξιολογηθούν», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής, στην ανακοίνωσή του, και προς αυτήν την κατεύθυνση προτείνει:

– Να μειωθεί δραστικά το ποσοστό των περιστατικών (50% των μαθητών), που απαιτείται σήμερα για να κλείσει ένα τμήμα, με την αναγκαία αλλαγή των πρωτοκόλλων.

– Να αυξηθεί η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

– Να προετοιμαστεί η τηλεκπαίδευση.

– Τα rapid tests να γίνονται στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

– Να αναληφθούν από τα αρμόδια υπουργεία πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μαθητών γυμνασίων και λυκείων για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

– Τα μέτρα να ισχύουν για όλες τις δομές της εκπαίδευσης, όπως φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.

– Να δίνονται στοιχεία καθημερινά για τον αριθμό των περιστατικών στα σχολεία και για τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούνται.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022, 11:04

Το διαβάσαμε ΕΔΩ