Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2022, 17:51

Δύο άνδρες συνελήφθησαν από την αστυνομία, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές Αρχές της Αιγύπτου, μετά την αυτοκτονία 17χρονης που την εκβίαζαν δημοσιεύοντας φωτογραφίες της στο Διαδίκτυο, υπόθεση που προκάλεσε σάλο στην Αίγυπτο.

Η Μπάσαντ Χάλεντ, μαθήτρια Λυκείου που ζούσε με την οικογένειά της σε χωριό στη βόρεια Αίγυπτο, αυτοκτόνησε στις 23 Δεκεμβρίου με δηλητήριο. Όπως όλα δείχνουν, οι δύο άνδρες την εκβίαζαν αφότου αρνήθηκε να κάνει σχέση μαζί τους, ανέφερε ένας αξιωματούχος του γραφείου του γενικού εισαγγελέα.

Σήμερα, το γραφείο του εισαγγελέα αποφάσισε να θέσει υπό κράτηση για τέσσερις ημέρες τους δύο άνδρες για να ερευνήσει τα φερόμενα γεγονότα «του εκβιασμού και της χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τρόπο που έβλαψε ένα άλλο άτομο και προκάλεσε τον θάνατο μιας ανήλικης».

Οι φωτογραφίες της Χάλεντ που ανήρτησαν ήταν γυμνές, σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ, κυκλοφόρησαν ευρέως στο Διαδίκτυο και τις είδε ο πατέρας της και οι συμμαθήτριές της, σύμφωνα με τον υπεύθυνο και την αδελφή του θύματος.

«Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν με το σώμα κάποιας άλλης», διαβεβαίωσε ο πατέρας της 17χρονης, Χάλεντ Σαλαμπί, σε τοπικά ΜΜΕ. «Είναι η κόρη μου, τη γνωρίζω καλά και γνωρίζω τους τρόπους της», συμπλήρωσε.

Μια ιδιόχειρη επιστολή, που άφησε η Μπάσαντ Χάλεντ στη μητέρα της προτού αυτοκτονήσει, δημοσιεύτηκε από τα αιγυπτιακά ΜΜΕ. «Μαμά, ελπίζω να με πιστέψεις, δεν είμαι αυτό το κορίτσι, είναι φωτογραφίες που έχουν επεξεργαστεί, δεν αξίζω τα όσα συμβαίνουν», τονίζει.

Η αστυνομία συνέλαβε, επίσης, το έναν από τους καθηγητές της μαθήτριας, ο οποίος κατηγορείται ότι παρενόχλησε το κορίτσι μπροστά στις συμμαθήτριές της, παρουσιάζοντάς την ως την «νούμερο ένα τάση» στο Διαδίκτυο.

Τα γεγονότα προκάλεσαν την οργή χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι δημιούργησαν ένα hashtag ζητώντας τη σύλληψη των υπευθύνων.

Το διαβάσαμε εδώ