Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022, 01:36

Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Δυτική Όχθη

Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Πέμπτη κατά τη σύγκρουση ενός βαρέος φορτηγού και ενός μικρού λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετέδωσαν τα επίσημα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

“Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε ημέρα πένθους την Παρασκευή σε όλη την Παλαιστίνη στη μνήμη των θυμάτων”, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σε κυκλική διασταύρωση στον Αυτοκινητόδρομο 90 που εκτείνεται κατά μήκος της Κοιλάδας του Ιορδάνη σε περιοχή της Δυτικής Όχθης που τελεί υπό ισραηλινό πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο, κοντά στο χωριό Φαγιασέλ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένας διασώστης του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom, το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού, μίλησε για μια “σοκαριστική” σκηνή περιγράφοντας το τροχαίο. “Είδαμε ένα φορτηγό και ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο να έχουν συντριβεί στην άκρη του δρόμου”, δήλωσε.

Οι Ισραηλινοί διασώστες είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για επτά νεκρούς και τρεις βαριά τραυματίες που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε ισραηλινά νοσοκομεία.

Η ταυτότητα των θυμάτων δεν έγινε γνωστή αμέσως.

Η παλαιστινιακή αστυνομία δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα θύματα ήταν εργάτες στην περιοχή Ακράμπα, κοντά στην πόλη της Ναμπλούς.

Ο Ισραηλινός Άμυνας Μπένι Γκαντς εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις παλαιστινιακές οικογένειες των θυμάτων σε μήνυμα συμπαράστασης γραμμένο στα αραβικά και τα εβραϊκά.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022, 01:36

Το διαβάσαμε εδώ