Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022, 15:52

Αγώνας δρόμου των ιταλικών αρχών για την αύξηση των εμβολιασμών

Ο κύριος στόχος των ιταλικών υγειονομικών αρχών στη φάση αυτή είναι να μπορέσουν να εμβολιαστούν μέσα σε ένα μήνα δυο εκατομμύρια πολίτες. Αυτό έκανε γνωστό ο στρατηγός, Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να παραμείνουν ανοικτά όλο το 24ωρο για να μπορέσει να ευνοηθεί η προσέλευση των πολιτών.

Μέχρι το βράδυ, αναμένεται να δημοσιευθούν στην ιταλική «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» όλα τα νέα περιοριστικά μέτρα που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, στους συνταξιούχους και άνεργους άνω των 50 ετών θα δοθεί περιθώριο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου για να μπορέσουν να κάνουν τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου. Πολλοί σχολιαστές, όμως, εκφράζουν σκεπτικισμό σε ό,τι αφορά το πρόστιμο που θα επιβληθεί σε όσους δεν συμμορφωθούν: πρόκειται για 100 ευρώ, άπαξ.

O καθηγητής Ιολογίας Ρομπέρτο Μπουριόνι τόνισε ότι «το ποσό αυτό ισοδυναμεί με δυο πρόστιμα για παράνομη στάθμευση» και δεν έκρυψε ότι «ήλπιζε σε μια πιο σοβαρή προσέγγιση του όλου προβλήματος από μέρους της κυβέρνησης».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι άνω των 50 ετών θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για να μπορέσουν να αποκτήσουν το «σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένου». Στην περίπτωση αυτή, σε όποιον προσπαθεί να μεταβεί στην χώρο εργασίας του χωρίς να έχει εμβολιαστεί, το πρόστιμο θα φτάνει τα 1.500 ευρώ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022, 15:57

Το διαβάσαμε εδώ