Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής μέλη σωματείων επαγγελματιών μουσικών από ολόκληρη τη Θεσσαλία, στην έδρα της Περιφέρειας, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και τα οποία τους αφήνουν χωρία δουλειά.

Τους εκπροσώπους των σωματείων επαγγελματιών μουσικών υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλης Πινακάς, ο οποίος σε δήλωσή του ζήτησε «ισότητα και δικαιοσύνη» στα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Στο υπόμνημα που παρέδωσε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Σύλλογος -DJs- Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

«Με δεδομένη τη λύπη και συνάμα το θυμό μας,

που για μια φορά ακόμη αναγκαζόμαστε να βρεθούμε στη θέση να επεξηγούμε και να διεκδικούμε τα όσα αυτονόητα δικαιούμαστε από τη στιγμή που μας έχει απαγορευτεί το δικαίωμα στην εργασία και άρα σε κάθε πηγή εισοδήματος,

για οικονομία χώρου και χρόνου αποφεύγουμε να εκφράσουμε τη μόνιμη απορία μας για τα ανακοινωθέντα μέτρα που και πάλι στοχεύουν με τέτοιο τρόπο τη μουσική και γενικότερα τον τομέα της εστίασης (επομένως και το επάγγελμά μας) ενώ σε τόσους άλλους χώρους εργασίας, ΜΜΜ, σχολεία κ.α. ο συνωστισμός δεν έχει αντιμετωπιστεί,

Διεκδικούμε – Απαιτούμε:

·         Παροχή αποζημίωσης – αναστολής προς ΚΑΘΕ συνάδελφο που του έχει απαγορευτεί το δικαίωμα στην εργασία, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τον ΚΑΔ της επιχείρησης στην οποία εργάζεται.

Η απαγόρευση της μουσικής συνεπάγεται ανεργία και ανέχεια είτε αφορά καφετέρια, είτε μπαρ, είτε κέντρο διασκέδασης κλπ.

·         Καταβολή της αποζημίωσης-αναστολής ΑΜΕΣΑ και χωρίς χροκαθυστέρηση. Τα έξοδα και οι ανάγκες δεν περιμένουν, ούτε υπάρχει τρόπος να μπούνε σε αναμονή.

·         Η χρονική έναρξη της αποζημίωσης-αναστολής μας να ξεκινά από τη μέρα που επίσημα απαγορεύτηκε η μουσική, δηλαδή από Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2021.

Σημειωτέον, επίσης, ότι αυτές οι ημερομηνίες για το δικό μας επάγγελμα έχουν παραπάνω ιδιαιτερότητα και συνήθως μας δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουμε καλύτερο εισόδημα μέσα από την προσφοράς της εργασίας μας.

·         Καταβολή αποζημίωσης – αναστολής και για τις ημερομηνίες 1 έως και 8 Οκτωβρίου 2021, όταν στη Λάρισα εφαρμόστηκε ξανά απαγόρευση της μουσικής, χωρίς ούτε εκείνη τη φορά να υπάρξει μέριμνα και φροντίδα για όσους δεχθήκαμε πλήγμα από αυτό.

·         Άμεση επαναφορά της επιδότησης ενοικίου για όσο χρονικό διάστημα δεν έχουμε τη δυνατότητα να εργαζόμαστε-εσοδεύουμε λόγω της απαγόρευσης μουσικής.

Η υπομονή μας έχει στερέψει και δε θα επιτρέψουμε να υπάρξει άλλος εμπαιγμός. Αναμένουμε ότι τα απολύτως δικαιολογημένα και δίκαια αιτήματά μας θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και θα πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, καθώς για μας και τις οικογένειές μας τίθεται ζήτημα βιοπορισμού.

        Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών -DJs- Λάρισας (Σ.Ε.Δι.Λ)»

Ρεπορτάζ // Δημήτρης Καστανάρας

larissapress.gr



Το διαβάσαμε ΕΔΩ