Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022, 03:24

Περιφέρεια Αττικής: Εξελέγη νέο Προεδρείο στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Με αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε υβριδικά η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για το 2022.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία επισημαίνοντας ότι και τα επόμενα χρόνια θα συνεχιστεί με σκληρή δουλειά η παραγωγή έργου σε νευραλγικούς τομείς που αφορούν στην πράσινη οικονομία, τις υποδομές, την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη.” Προτεραιότητα μας είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Προς αυτή τη κατεύθυνση εργαζόμαστε, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς, όλοι μαζί. Στόχος μας είναι η Περιφέρεια Αττικής να αποτελέσει μια Περιφέρεια Πρότυπο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πρόληψη και η θωράκιση σε θέματα υγείας και ασφάλειας αποτελούν σταθερούς στόχους μας. Παράλληλα εργαζόμαστε συστηματικά προκειμένου να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι υποδομές και τα προγράμματα που θα οδηγήσουν την Περιφέρεια Αττικής στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων» σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Αναφορικά με το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, πρόεδρος επανεκλέχθηκε μετά από πρόταση του περιφερειάρχη, κατά πλειοψηφία το μέλος της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική» Χ. Θεοδωρόπουλος. Στην θέση του αντιπροέδρου μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Θ. Σχοινά, εξελέγη μετά από πρόταση της παράταξης της Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής» ο περιφερειακός σύμβουλος, Σ. Κοροβέσης. Στη θέση του γραμματέα παραμένει ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Γιάννη Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», Σ. Αδαμόπουλος.

Την υποψηφιότητα όλων των μελών του νέου Προεδρείου, υπερψήφισαν οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και συγκεκριμένα η «Νέα Αρχή για την Αττική», η «Δύναμη Ζωής» και η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής».

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη, τους επικεφαλής των Παρατάξεων και όλους τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους. Ευχήθηκε καλή θητεία και επισήμανε ότι στόχος του είναι να επικρατήσουν οι αρχές της πολυφωνίας. «Όλο αυτό το διάστημα λειτουργήσαμε δημοκρατικά, κάναμε θεσμικές παρεμβάσεις, συνεπικουρήσαμε το ΥΠΕΣ στην αντιμετώπιση δύσκολων και πρωτόγνωρων καταστάσεων και ενισχύσαμε την εξωστρέφεια του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής. Προχωράμε, με εργατικότητα και στοχοπροσήλωση» σημείωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022, 03:24

Το διαβάσαμε εδώ