Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022, 17:25

«Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά επέλεξε να αφήσει τα σχολεία αθωράκιστα ενάντια στην πανδημία»

«Το έτος 2022 βρίσκει τα ελληνικά σχολεία να ανοίγουν με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα στη χώρα, με ήδη πάνω από 15.000 κρούσματα μόνο από τα σελφ τεστ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, με απουσία ουσιαστικών υγειονομικών πρωτοκόλλων και τεράστια υγειονομική ανασφάλεια. Αυτό είναι το “ποδαρικό” της νέας χρονιάς από την κ. Κεραμέως και τη “Μητσοτάκης Α.Ε.”», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Όπως δηλώνει, «η κυβέρνηση για άλλη μία φορά επέλεξε να αφήσει τα σχολεία αθωράκιστα ενάντια στην πανδημία, χωρίς να έχει στήσει ένα δημόσιο δίκτυο για πραγματικά, τακτικά και δωρεάν ράπιντ τεστ για όλ@ (εμβολιασμένους και μη) χωρίς να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για σχολεία ανοιχτά μεν, αλλά και υγειονομικά ασφαλή δε, όπως τη δωρεάν χορήγηση μασκών υψηλής προστασίας KN-95 και τη μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών ανά τάξη».

«Αντιθέτως τα σχολεία ξανανοίγουν με στοιβαγμένους/ες μαθητές/τριες ανά τάξη, με συγχωνευμένα τμήματα, με “συνδιδασκαλίες” για τμήματα που κλείνουν ή νοσούν οι εκπαιδευτικοί και με “μπλοκάρισμα” της εμβολιαστικής διαδικασίας των παιδιών. Ταυτόχρονα, δεν ξέρουμε καν ακόμα αν υπάρχει νόμιμη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης για τους νοσούντες, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε τη σιωπή μετά την απόφαση καταπέλτη για την κυβέρνηση και την κ. Κεραμέως αναφορικά με τις παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων από την Cisco», προσθέτει ο Μ. Κριθαρίδης και καταλήγει:

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παίζει με τη δημόσια υγεία, με τις ζωές των μαθητών/τριών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, αλλά και με την ίδια την μαθησιακή διαδικασία».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022, 17:25

Το διαβάσαμε ΕΔΩ