Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, 17:58

Η Ελβετία αναμένει κορύφωση των περιστατικών κορωνοϊού εντός του μήνα

Οι υγειονομικές αρχές της Ελβετίας είπαν σήμερα, Τρίτη, πως αναμένουν ο αριθμός των μολύνσεων Covid-19 να κορυφωθεί αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Αναμένουμε τα περιστατικά να φτάσουν στην κορύφωσή τους τον Ιανουάριο», δήλωσε η Τάνια Στάντλερ, επικεφαλής της εθνικής επιστημονικής ομάδας Covid-19, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε περισσότερα από 24.600 νέα περιστατικά στην Ελβετία και το γειτονικό Λιχτενστάιν.

«Η κορύφωση θα μπορούσε να συμβεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, εάν οι επαφές μεταξύ των ανθρώπων παραμείνουν στα ίδια επίπεδα. Εάν ο κόσμος είναι πιο προσεκτικός, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος», επισήμανε.

Η Τάνια Στάντλερ σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της κορύφωσης έως και 300 νέοι ασθενείς ενδέχεται να χρειαστεί να εισαχθούν στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η Βιρζινί Μασερί, αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας επιφορτισμένη με τον έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών, ανέφερε πως τα νοσοκομεία πρέπει να προετοιμαστούν για να ανταπεξέλθουν στην περαιτέρω εισροή ασθενών.

Κατά την κορύφωση, το 10-15% του ενεργού πληθυσμού ενδέχεται να απουσιάζει από την εργασία του, λόγω της καραντίνας ή της απομόνωσης, τόνισε.

Η διάρκεια της καραντίνας θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω στις πέντε ημέρες, από επτά σήμερα, και να περιοριστεί στις στενότερες επαφές, είπε η Στάντλερ.

Η ελβετική κυβέρνηση, που προσπαθεί να αποφύγει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, συνεδριάζει την Τετάρτη για να αξιολογήσει την κατάσταση.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, 17:58

Το διαβάσαμε εδώ