Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, 11:24

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πατριάρχης των Σέρβων, Πορφύριος

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι ο Πατριάρχης Πορφύριος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. «Ο Πατριάρχης έχει πολύ ήπια συμπτώματα της ιογενούς λοίμωξης, του έχει συνταγογραφηθεί η κατάλληλη θεραπεία και λαμβάνει όλα τα επιδημιολογικά μέτρα», αναφέρεται στην ανακοίνωσή.

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία αναφέρει επίσης ότι, «εφόσον το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό στον ιό SARS-CoV2, βάσει συγκεκριμένου πρωτοκόλλου και με την συμβουλή του ιατρού του, ο Πατριάρχης θα περάσει τις επόμενες ημέρες σε κατ’ οίκον θεραπεία». Ο ηλικίας 60 ετών Πατριάρχης κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, που στην Σερβία εορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου, χοροστάτησε σε θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ενώ προχθές παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου ίδρυσης της Σερβικής Δημοκρατίας στην πόλη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας.

Κατά την περίοδο των εορτών στη Σερβία, δεν τηρήθηκε από την Εκκλησία το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αποτροπή μετάδοσης του ιού. Οι ναοί ήταν γεμάτοι πιστούς και κανένας σχεδόν δεν φορούσε μάσκα προστασίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, 11:24

Το διαβάσαμε εδώ