Το άτυχο κορίτσι έφαγε ένα γλυκό στο σχολείο για τη γιορτή φίλης της και έπαθε αλλεργικό σοκ. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη μάχη. Τι διαπιστώθηκε από την προκαταρκτική έρευνα…

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε η Εισαγγελία Βόλου για την υπόθεση του θανάτου της 7χρονης Θωμαϊδας από το Βελεστίνο, η οποία αφού έφαγε ένα γλυκό-κέρασμα στο σχολείο, υπέστη αλλεργικό σοκ και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δυστυχώς έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η υπόθεση αναμένεται να τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν αποδόθηκαν ευθύνες στους δασκάλους για το ατυχές περιστατικό που συνέβη σε σχολείο του Βελεστίνου, όταν στις 25 Ιανουαρίου, η 7χρονη Θωμαΐς έφαγε ένα μπακλαβαδάκι κέρασμα για την γιορτή φίλης της.

Αμέσως μετά άρχισε να μη νιώθει καλά και σύντομα έφτασε στο σχολείο ο πατέρας της και την πήγε στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου όπου έπαθε ανακοπή. Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τη σώσουν. Η Θωμαΐς έπεσε σε κώμα και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή στις 14 Φεβρουαρίου.

Πώς η 8χρονη υπέστη αλλεργικό σοκ

Το δράμα της οικογένειας ξεκίνησε όταν μια σύμμαθητρια της 7χρονης, η οποία γιόρταζε, έφερε γλυκά στο σχολείο για να κεράσει φίλους και δασκάλους. Όμως κάποιο από τα συστατικά παρασκευής του αποδείχτηκε μοιραίο, διότι η μικρούλα ήταν αλλεργική.

Επειδή οι εκπαιδευτικοί το γνώριζαν, την ρώτησαν αν επιτρέπεται να φάει το συγκεκριμένο γλυκό και φέρεται να απάντησε πως έχει ξαναφάει και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά, όταν το παιδί άρχισε να διαμαρτύρεται ότι αισθάνεται δυσφορία.

Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Από το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου η μικρούλα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η δοκιμασία της συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Άνθρωποι από όλοι την Ελλάδα με κάθε τρόπο «έστελναν» όλο αυτό το διάστημα τη θετική τους ενέργεια για να σωθεί το παιδί. Εκκλησίες άνοιξαν στο Βελεστίνο, για να διαβαστούν παρακλήσεις, οι πολίτες να ανάψουν ένα κερί και να προσευχθούν η μικρούλα να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Μέχρι τελευταία στιγμή όλοι πίστευαν ότι θα γίνει ένα θαύμα. Διαρκείς οι εκκλήσεις από τους γονείς της προς τον κόσμο. «Η κόρη μου δίνει μία άνιση μάχη», έλεγε τότε ο πατέρας της ζητώντας από τον κόσμο να προσεύχεται για την ανάρρωσή της.

Η μικρή Θωμαΐς πάλεψε πολύ για να κρατηθεί στη ζωή όταν στις 14 Φεβρουαρίου άφησε την τελευταία της πνοή, σκορπώντας θλίψη στο πανελλήνιο.

Ο πατέρας της πριν λίγους μήνες μίλησε στο protothema.gr και έστειλε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας σε όσες οικογένειες πονούν και να απαλύνει έστω για λίγο τον πόνο τους.

«Δεν ξέρω πώς θα είναι η ζωή μου χωρίς την κορούλα μου, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε το κακό να νομίζει πως μας νίκησε. Ο θάνατος νικιέται μόνο με… ΖΩΗ. Η Θωμαΐς ήταν και είναι ακόμα η αγαπημένη μου κόρη.

Ήταν ολόκληρη η ζωή μας, λάτρευε τα λουλούδια, της άρεσε να φτιάχνει στεφάνια και να τα μοιράζει σε όλους, είχε μαδήσει τους κήπους της γειτονιάς.

Πρέπει να βρούμε το κουράγιο να συνεχίσουμε να ζούμε, γιατί το χρωστάμε σε αυτούς τους αγγέλους να συνεχίσουμε με όση δύναμη, μας έχει απομείνει. Είμαι τυχερός γιατί έχω φίλους,συγγενείς και κάποιους ανθρώπους της εκκλησίας που βρίσκονται δίπλα μου και μας στηρίζουν. Συζητάμε και ο πόνος απαλύνεται για λίγο, αλλά μετά επιστρέφει πάλι…» λέει ο πατέρας της 7χρονης στο protothema.gr





Προηγούμενο άρθροΑλκαίος: «Έπιασα πάτο, σάπισα στο ξύλο τον εαυτό μου, τα πούλησα όλα και πήγα στη Μήλο»



Το διαβάσαμε εδώ