Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022, 14:34

«Συγγνώμη» ζήτησε ο Μπόρις Τζόνσον - Tην παραίτησή του ζητούν οι Εργατικοί

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή του στη γιορτή στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown τον Μάιο 2020. Δήλωσε ότι κατανοεί την οργή που έχει αυτό προκαλέσει.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Υπάρχουν πράγματα που δεν κάναμε σωστά και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη». Γνωρίζω ότι αισθάνονται οργή με μένα για την κυβέρνηση, της οποίας ηγούμαι, όταν νομίζουν ότι στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ οι κανόνες δεν τηρούνται από τους ανθρώπους που φτιάχνουν τους κανόνες», δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Πήγα στον κήπο λίγο μετά τις 18:00 την 20ή Μαΐου 2020, για να ευχαριστήσω τις ομάδες του προσωπικού, προτού επιστρέψω στο γραφείο μου 25 λεπτά μετά, για να συνεχίσω να εργάζομαι», εξήγησε.

«Εκ των υστέρων, σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να πω σε όλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους» κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ ζήτησε την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, αποκαλώντας τον ηγέτη των Τόρις «ξεδιάντροπο ψεύτη».

«Το επιχείρημα προς υπεράσπισή του, που συνίσταται στο να λέει ότι δεν ήξερε ότι επρόκειτο για γιορτή, είναι τόσο γελοίο που εν τέλει είναι προσβλητικό για το βρετανικό κοινό», δήλωσε ο Στάρμερ και πρόσθεσε: «Θα έχει τώρα την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί;».

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022, 14:39

Το διαβάσαμε εδώ