Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022, 22:00


Του Παύλου Κρούστη

 

Έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν πολλά από τα ακουστικά της Huawei. H εταιρεία συνεχίζει να παραδίδει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, που δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες του χρήστη και συνδυάζουν ποιότητα που περιμένουμε να βρούμε σε ακριβότερα προϊόντα. Η σειρά FreeBuds βρίσκει τρόπο να μας απασχολεί συχνά, είτε είναι με κάποια καινοτομία στον ήχο, στις λειτουργίες ή στο… πακέτο. Αυτήν τη φορά έχουμε σίγουρα την πιο ιδιαίτερη μορφή, στην οποία έχουμε δει κάποια ακουστικά της κατηγορίας αυτής.

 

Τα Huawei FreeBuds Lipstick είναι πρακτικά τα FreeBuds 4, που ήδη έχουμε ερωτευτεί, τα οποία αυτήν τη φορά έρχονται με τη μορφή… θήκης κραγιόν! Οι εταιρείες πολλές φορές τείνουν να σχεδιάζουν τα gadgets, ακολουθώντας την πεπατημένη, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη σκέψη πίσω από τη χρήση ή τις πραγματικές ανάγκες. Ανάμεσα στα FreeBuds Pro, τα FreeBuds 4 και τα FreeBuds 4i, η Huawei φέρνει κάτι ακόμα πιο premium με τα Lipstick, τα οποία αποτελούν ένα gadgets που απευθύνεται σε γυναίκες.

 

 

Έχουμε δει στο παρελθόν την εταιρεία να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο portfolio της και να δίνει διαφορετικούς σχεδιασμούς για τα προϊόντα της. Τα FreeBuds πάντα εστίαζαν και στον τομέα του σχεδιασμού, όμως τώρα βλέπουμε ότι τα Lipstick πάνε ένα βήμα παραπέρα. Έχουμε μια εξαιρετικά στιβαρή και premium κατασκευή, η οποία θυμίζει κραγιόν. Διαθέτει αποσπώμενο καπάκι και όχι με κάποιο hinge, όπως θα περίμενε κανείς από κάποιο… κραγιόν. Η μεταλλική γυαλιστερή επιφάνεια της θήκης αποπνέει πολυτέλεια, καθώς χρησιμοποιεί ανοξείδωτο χάλυβα με βάση 30 περίπλοκες διαδικασίες σχεδιασμού και δημιουργεί ένα τελικό αποτέλεσμα τόσο γυαλιστερό που μοιάζει με καθρέφτη.Οι γραμμές του είναι καλοσχεδιασμένες με κυρτές γωνίες σε τετράγωνη φόρμα, ενώ σε μία από αυτές υπάρχει μια χρυσή ρίγα με το σήμα της Huawei. Το εσωτερικό της θήκης είναι σε χρυσό χρώμα, με τα ακουστικά να λάμπουν κατακόκκινα. Τα ίδια τα ακουστικά διαθέτουν ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό που είχαμε δει στα FreeBuds 4, με τις ίδιες αναλογίες και βάρος, ενώ η θήκη με τη μεταλλική κατασκευή της είναι πιο βαριά απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, χωρίς όμως να χάνει από εργονομία. Δίπλα στα ακουστικά υπάρχει μια ενημερωτική λυχνία πολλαπλών χρήσεων, όπως επίσης άλλη μία υπάρχει στο κάτω μέρος, μαζί με το κουμπί για τη σύνδεση, αλλά και τη θύρα USB-C, για τη φόρτιση. Στο πακέτο, θα βρείτε επίσης το καλώδιο USB-A σε USB-C που θα χρησιμοποιήσετε για να δώσετε ενέργεια στα ακουστικά σας.
Ο συνδυασμός χρωμάτων επιδεικνύει μια premium αισθητική μαζί με κάτι που θα μπορούσε να αναβλύζει μόνο ένα προϊόν μόδας. Είναι εξαιρετικά δημιουργική ιδέα με πάρα πολύ ποιοτική υλοποίηση. Το κουτί των ακουστικών επίσης μοιάζει να περιέχει κάποιο κόσμημα με μια χρυσή γραμμή στη μέση του.

 

Όσον αφορά στη χρήση, έχουμε τα καλύτερα TWS ακουστικά της εταιρείας. Καταπληκτικός ήχος, υψηλής ευκρίνειας, με οδηγούς στα 14,3mm, ικανούς να αποδώσουν συχνότητες έως και 40 KHz, ενώ παράλληλα υπάρχει και μηχανή ενίσχυσης μπάσων για μεγαλύτερη δόνηση του διαφράγματος. Η μουσική ακούγεται πλούσια και οι κλήσεις σας πεντακάθαρες.

 

Φυσικά, διαθέτουν λειτουργίες ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC), ενώ επιπλέον χρησιμοποιούνται τεχνολογίες που αντιλαμβάνονται το εσωτερικό του αυτιού σας και βελτιστοποιούν τον ήχο. O σχεδιασμός τους είναι πολύ ξεκούραστος για το αυτί και είναι πανάλαφρα, μόλις στα 4,1 γρ. βάρος το καθένα.

 Τα μικρόφωνά τους επίσης λειτουργούν έξυπνα και είναι ικανά για ηχογράφηση με υψηλό ρυθμό διεγματοληψίας, καθώς απομονώνουν τους εξωτερικούς ήχους.

 

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, έχουμε το πιο πρόσφατο Bluetooth 5.2, μέσω του οποίου μπορείτε να τα συνδέσετε με οποιαδήποτε συσκευή, όμως προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κατεβάσετε και την εφαρμογή AI Life της Huawei για περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης. Μέσω της επιφάνειας αφής μπορείτε να δώσετε πολλαπλές λειτουργίες για παύση/έναρξη αναπαραγωγής, διπλό πάτημα ή παρατεταμένο για επόμενο τραγούδι, ενεργοποίηση ακύρωσης θορύβου κι άλλα πολλά, που μπορείτε να ελέγξετε μέσω της εφαρμογής ή swipe για την ένταση. Αφού κάνετε την πρώτη σύνδεση, τότε ανοίγοντας το καπάκι των ακουστικών, θα συνδεθείτε αυτόματα -μέσα σε 1-2 δευτερόλεπτα- με το κινητό σας. Η κωδικοποίηση για τον ασύρματο ήχο είναι είτε SBC ή η ακόμη πιο ποιοτική, AAC.

 Τα Huawei FreeBuds Lipstick είναι σίγουρα τα πιο premium TWS ακουστικά της εταιρείας και αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές τόσο από τον πρωτότυπο σχεδιασμό τους, όσο και από την πολύ στιβαρή κατασκευή τους. Ο ήχος είναι από τους καλύτερους που βρίσκουμε σε ακουστικά της κατηγορίας, όμως το σημείο-κλειδί αυτήν τη φορά είναι η εμφάνιση, η οποία μαγνητίζει τα βλέμματα.


Βαθμολογία


Το προϊόν μάς παραχωρήθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.