Αυτοψία στο στρατόπεδο Μπετεινάκη, στην περιοχή του Καρτερού, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου κλιμάκιο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της ΚΤΥΠ εξέτασε την έκταση των 14 στρεμμάτων που έχει παραχωρήσει το Ταμείο Εθνικής Αμύνης στον Δήμο Ηρακλείου με στόχο την ανέγερση σχολείου.

Στόχος της σημερινής επίσκεψης είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον μπορούν να τοποθετηθούν λυόμενες αίθουσες στο σημείο, ώστε να στεγαστεί προσωρινά το νηπιαγωγείο Καρτερού σε πρώτη φάση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες και να ξεκινήσει κανονικά η κατασκευή νέας σχολικής μονάδας για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Καρτερού. Πρόκειται για μια λύση που προκρίνουν τόσο η ΚΤΥΠ όσο και ο Δήμος, ώστε να ανακουφιστούν οι μεγάλες ανάγκες της περιοχής, όσον αφορά στην σχολική στέγη. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος στην παρούσα φάση θα δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία του νηπιαγωγείου με την τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών προκειμένου να λειτουργήσει από την ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα έχει ζητηθεί από την ΚΤΥΠ να προχωρήσει η μελέτη για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου και στη συνέχεια εφόσον ολοκληρωθεί η πολεοδόμηση να προχωρήσει η μελέτη και για την ανέγερση του καλλιτεχνικού σχολείου .

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης , Παιδείας Στέλα Καλογεράκη-Αρχοντάκη, Φύλαξης και Καθαριότητας Σχολικών Μονάδων Αντώνης Περυσινάκης, Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός , Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης, υπηρεσιακά στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου, η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μαρία Καλουδιώτη , ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρτερού Γιάννης Καραμπουρνιώτης κ.α .

Υπενθυμίζεται ότι η έκταση του στρατοπέδου Μπετεινάκη παραχωρήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, αρχικά τον Απρίλιο του 2019 με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό και τον τότε Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αποστολάκη και οριστικά τον Φεβρουάριο του 2020, με υπογραφή της σχετικής συμφωνίας από τον Δήμαρχο και τον Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Αμύνης Αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ