Κάθε χρόνο, η Καλαμάτα πανηγυρίζει τη μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού και τιμά την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή. Παρουσία πλήθους κόσμου από όλη την Ελλάδα, τελείται ο όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και στη συνέχεια πραγματοποιείται η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τους εορτασμούς της Παναγίας της Υπαπαντής, τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης από το 2015 μέχρι και πέρυσι.

Ας δούμε την προσέλευση του κόσμου, τον καιρό, τα τελευταία επτά χρόνια!

2015

Παρά τη βροχή πλήθος πιστών έδωσε το “παρών” δείχνοντας ότι η Καλαμάτα δεν ξεχνά τις παραδόσεις της παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

2016

Πολύς ήταν ο κόσμος που ακολούθησε τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Υπαπαντής δείχνοντας ότι η Καλαμάτα δεν ξεχνά τις παραδόσεις της παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

2017

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό Ναό, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017.

2018

Παρά τον άστατο καιρό, η παρουσία του κόσμου, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, ήταν έντονη!

2019

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και πλήθους πιστών από κάθε γωνιά της Ελλάδας γιόρτασε την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, η Καλαμάτα.

2020

Με σύμμαχο τον καιρό η γιορτή της Υπαπαντής την περσινή χρονιά, η οποία ήταν και αργία για την πόλη της Καλαμάτας. Γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα για μια βόλτα είτε στην πλατεία είτε στην παραλία!

2021

Την περσινή χρονιά λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε η λιτανεία παρουσία πλήθους κόσμου, λόγω γενικής απαγορευτικής διάταξης, ως προς την πραγματοποίηση λιτανειών.

ΕλλαδικόΤο διαβάσαμε εδώ