Το Σάββατο στο ΧΑΔΑ Αφυσσού η εθελοντική δενδροφύτευση

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα εθελοντική δενδροφύτευση στον υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αφυσσού, από το Δήμο Σπάρτης, την Τοπική Κοινότητα Αφυσσού και την Τοπική Κοινότητα Χρυσάφων.

Από τις 10.30΄ το πρωί, με την επίβλεψη των αρμόδιων συνεργείων του Δήμου Σπάρτης θα φυτευτούν στην περιοχή τουλάχιστον 8000 νέα δέντρα που αναμένεται να αλλάξουν την όψη της. Τα δέντρα είναι ευγενική χορηγία της εταιρείας «CocoMat» και του Κέντρου Ιατρικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Παλλάδιον» με έδρα την Τρίπολη, την πρωτοβουλία των οποίων συντονίζει η ΑΜΚΕ «The Tribe in Action».

Παράλληλα, ο Δήμος Σπάρτης απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους περιβαλλοντολογικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις αλλά και όλους τους δημότες να λάβουν μέρος στην εθελοντική δράση, που θα αποτελέσει την αρχή της αναγέννησης του οικοσυστήματος της περιοχής.  

Ο κάθε ένας έχει τη δυνατότητα να φέρει και ένα δέντρο δικής του επιλογής προκειμένου να το φυτεύσει στο χώρο.  

Αν και ο Δήμος Σπάρτης θα διαθέσει αριθμό σκαπτικών εργαλείων, όσοι επιθυμούν και έχουν στη διάθεση τους σκαπανικά εργαλεία (τσάπες, φτυάρια, σκαλιστήρια κλπ), μπορούν να τα φέρουν μαζί τους, γιατί ίσως χρειαστεί περισσότερος εξοπλισμός από αυτόν που θα είναι διαθέσιμος. 

«Οι προσπάθειές μας για περισσότερους και μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου, για ουσιαστική ανακύκλωση και για έναν καθαρό και πράσινο δήμο, θα συνεχιστούν με πολύ όρεξη και επιμονή και με τη δική σας βοήθεια. Σας περιμένουμε όλους», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση

Πηγή: lakonikos.gr