Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022, 18:44

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, με επίκεντρο την υπόθεση Novartis.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν σφοδρά πυρά, με τον κ. Γεωργιάδη να τονίζει ότι από δω και πέρα θα απαντά με αγωγές σε όποιον τον παρουσιάζει ένοχο στην υπόθεση, και τον κ. Δρίτσα να του απαντά ότι με εκφοβισμούς δεν θα σταματήσει η διερεύνησή της.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Δρίτσας κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για θεατρινισμούς, άφησε αιχμές ότι λείπουν από την αρχειοθέτηση σελίδες και κατηγόρησε τη ΝΔ για σκευωρία, επιμένοντας ότι είναι υπαρκτό το σκάνδαλο της Novartis.

Η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη ήταν άμεση και πολύ έντονη, δηλώνοντας ότι από αύριο θα καταθέτει αγωγή σε όποιον τον παρουσιάζει ένοχο.

«Η πράξη αρχειοθέτησης είναι έπος για εμένα, γιατί οι εισαγγελείς μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης. Ο κ.Τσίπρας έβαλε την υπόγα του διαδικτύου να λέει ότι είμαι ένοχος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεχίζουν την στημένη σκευωρία τους ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπο του για να τον καταστρέψουν.

«Είχα δηλώσει ότι παραιτούμε από το προνόμιο της παραγραφής άμα θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν το έκανε», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι παραιτείται από το προνόμιο δήθεν της παραγραφής. Σταματήστε τους θεατρινισμούς, Η κρίση της Δικαιοσύνης, είτε παραιτείστε είτε όχι είναι κρίση, δεν εξαρτάται από τον ελεγχόμενο. Αφήστε τους θεατρινισμούς. Δεν μπορεί ως προ το αδίκημα της απιστίας να διερευνηθεί περαιτέρω ούτε από Βουλή ούτε από Δικαιοσύνη. Το θέμα της δωροδοκίας όμως είναι θέμα διερεύνησης Αυτό είναι το σκάνδαλο και αυτή είναι η σκευωρία», σχολίασε ο κ. Δρίτσας.

«Όποιος από το ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να με παρουσιάζει ως ύποπτο θα κάνω αμέσως αγωγή», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για ‘βέρτιγκο’ εναντίον του με στόχο την εξόντωση του.

«Ως πού θα φθάσει η ανθρωποφαγία σας εναντίον μου; Το πόθεν έσχες μου που είχε ελεγχθεί επί προεδρίας της Τασίας Χριστοδουλοπούλου το γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Λέτε η κυρία Χριστοδουλοπούλου να είχε λόγο συγκάλυψης; Το κόμμα σας που αμφισβητεί την αρχειοθέτηση τι υπονοεί ουσιαστικά; Ότι ο οικονομικός εισαγγελέας είχε πρόθεση συγκάλυψης της υπόθεσης Novartis και ότι εγώ είμαι συνένοχος με δικαστικούς λειτουργούς;» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και συμπλήρωσε:

«Ξεπερνά κάθε λογική αυτά που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα η Αυγή είχε πρώτο της θέμα ότι βρήκανε λεφτά από τον “Σκάι” στο λογαριασμό του Άδωνι. Δεν ξέρετε ότι η σύζυγος μου δούλευε στον ΣΚΑΪ πληρώθηκε και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες της;

»Εδώ δεν έχουμε λαϊκά δικαστήρια αλλά θεσμούς που θέλουν αποδείξεις για να κριθεί κάποιος ένοχος. Άλλον τρόπο εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε. Θέλετε να τα καταργήσουμε όλα αυτά; Ο υπουργός σας, ο κ. Φλαμπουράρης ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο στο πόθεν έσχες του και κάναμε τα στραβά μάτια για να μην πάει φυλακή. Εγώ τις καταθέσεις μου όλες τις κατέθεσα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία».

«Τελευταία φορά που ανέχομαι να με ρωτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη απεφάνθη. Άλλους τρόπους δεν έχουμε στην Ελλάδα. Από αύριο θα καταθέτω αγωγή, όχι μήνυση, και θα πηγαίνει να πληρώνει. Να τελειώσει η πλάκα. Η πράξη αρχειοθέτησης είναι έπος για εμένα γιατί οι εισαγγελείς μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μας απειλήσατε με αγωγές, και σας προκαλώ να το κάνετε, εγώ είμαι έτοιμος», απάντησε ο κ. Δρίτσας και συμπλήρωσε:

«Μπορώ να καταλάβω την πίκρα σας ότι έχετε αδικηθεί, το δικαίωμα του ελεγχόμενου ή του κατηγορούμενου και να ζητήσετε την επιείκεια. Αλλά απέναντι σε ανθρώπους σαν και εμένα και σχεδόν στο σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουμε δώσει σε όλη μας τη ζωή μάχες για την υποστήριξη και υπεράσπιση αξιών, όπως είναι το τεκμήριο της αθωότητας, μην διεκδικείται Νόμπελ διαστρέβλωσης των δεδομένων- στο οποίο είστε εξπέρ, όντως.

»Δηλαδή τι μας λέτε, ότι οι εισαγγελείς, που υπέγραψαν την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης που αφορούσε εσάς και τον κ. Αβραμόπουλο μπήκαν στην ουσία ενώ δεν υπήρχε δίωξη για την απιστία; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, γιατί δεν είχαν το δικαίωμα. Άρα το αδίκημα της απιστίας δεν έχει ελεγχθεί, ούτε από τη Βουλή ούτε από τη Δικαιοσύνη, γιατί έχει παραγραφεί. Και αυτό είναι το βασικό. Υπερασπιστείτε τον εαυτόν σας, έχετε κάθε δικαίωμα αλλά αφήστε τις απειλές. Δεν θα σταματήστε τον δημόσιο διάλογο και την διεκδίκηση μας για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis. Και επιτέλους πάρτε θέση. Υπάρχει ή δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis.; Θα ενθαρρύνετε τη Δικαιοσύνη να πάει μέχρι τέλους στη διερεύνησή του;»

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Δρίτσα στις αναφορές του κ. Γεωργιάδη στην σύζυγό του, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Όχι επειδή είναι σύντροφός μου στη ζωή και στους αγώνες αλλά γιατί την ξέρουν, όσοι την ξέρουν καλά, είναι ένας αδέκαστος άνθρωπος, ανεπηρέαστος, με βαθιά νομική γνώση, με μεγάλη υπευθυνότητα, με εργασιομανία για ό,τι κάνει, με πνεύμα ανεξαρτησίας και με εντιμότητα όσο δεν πάει άλλο. Αυτή τη γυναίκα, αυτή την πολιτικό, αυτή την βουλεύτρια εσείς όλοι και η παράταξή σας την κατασπαράξατε. Θα ζητήσετε συγγνώμη μια ημέρα που την κατασπαράξατε, χωρίς παραπομπή στη Δικαιοσύνη, χωρίς τεκμήριο αθωότητας, χωρίς τίποτα; Θα ζητήσετε συγνώμη; για την Αναστασία Χριστοδουλοπούλου μια φορά;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας.

«Δεν απείλησα εσάς προσωπικά κ. Δρίτσα. Απείλησα όποιον και μετά την οριστική πράξη αρχειοθέτησης και τις καταγγελίες εναντίον μου θα με παρουσιάζει ως ύποπτο και ως ένοχο. Τελεία. Εάν έχετε να υποδείξετε κάποιον άλλο πολιτισμένο τρόπο για να το σταματήσω ευχαρίστως, δεν έχω όμως άλλον τρόπο πια», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:

«Σχετικά με την κυρία Χριστοδουλοπούλου, για το πόσο εργατική, πόσο ακέραια και καλή νομικός είναι, αυτά όλα επιβεβαιώνουν την αθωότητά μου. Χθες το κόμμα σας έβγαλε ανακοίνωση για το πόθεν έσχες μου, αλλά το πόθεν έσχες μου ελέγχθηκε από τη σύντροφό σας στη ζωή και στους αγώνες, που είναι αυτή που μου είπατε και το δέχομαι. Αλλά σας ξαναρωτάω; Αφού η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι ακέραια, έντιμη, καλή επιστήμονας, ικανή και είπε ότι το πόρισμα του Γεωργιάδη είναι ακέραιο σαν διαμάντι, έχει λόγο γι΄ αυτό να αμφιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν εμπιστεύεται την κυρία Χριστοδουλοπούλου; Αυτό σας είπα. Είναι τόσο απλό».

Απαντώντας στο επιχείρημα του κ. Δρίτσα ότι οι εισαγγελείς δεν μπορούσαν να κρίνουν την κατηγορία γιατί βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος υπάρχει παραγραφή ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε λέγοντας:

«Πράγματι συμφωνώ. Όταν όμως είχατε την πλειοψηφία εγώ ήρθα εδώ στο βήμα και σας είπα κάνω χρήση της παραγράφου 5 του άρθρου 86 που λέει ότι κάποιος πρώην υπουργός κατηγορηθεί για κάποιο αδίκημα που έχει παραγραφή από το Σύνταγμα μπορεί να παραιτηθεί της παραγραφής, να συσταθεί ειδικό δικαστήριο σαν να μην υπήρχε παραγραφή, να δικαστεί και απλώς δεν μπαίνει φυλακή. Αυτό όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μου το ζήτησε. Αντιθέτως, σας το είχα ζητήσει εγώ και σας είχα πει ότι δίνω την συναίνεσή μου να δικαστώ κανονικά και για την απιστία. Γιατί δεν είχα να φοβηθώ τίποτα απολύτως. Εσείς όμως, ποτέ δεν θέλατε να ακούσετε όσα λέω, γιατί από την αρχή ο μόνος σας στόχος ήταν να με καταστρέψετε. Δεν σας ενδιέφερε ποτέ η αθωότητα ή η ενοχή μου. Σας ενδιάφερε μόνο η καταστροφή μου».

«Αυτό όλο που συμβαίνει είναι γιατί έχετε πάθει ‘βέρτιγκο’ επειδή δεν καταφέρατε να με καταστρέψετε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και μπορεί πολιτικά μπορεί κάποτε να με καταστρέψετε, εάν με αντιμετωπίσετε πολιτικά. Ποινικά όμως δεν θα με καταστρέψετε ποτέ και πάντα θα χάνετε γιατί είμαι ακέραιος. Αυτή είναι η πραγματικότητα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

   

Το διαβάσαμε ΕΔΩ