Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022, 15:11

Διευκρινίσεις για τις καταγγελίες του περί «δόλιας» επίσπευσης από την πλευρά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, των αλλαγών στο νέο Ποινικό Κώδικα, παραμονές των εθνικών εκλογών του 2019,  για να ωφεληθούν συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, κλήθηκε να δώσει το πρωί, με συμπληρωματική του κατάθεση στον εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Καταθέτοντας για δεύτερη φορά ο κ. Κοντονής επανέλαβε τις αιτιάσεις του για σκόπιμη προώθηση  για ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, από το ΣΥΡΙΖΑ, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές το 2019, μετατρέποντας το αδίκημα της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

 Μετά το τέλος της κατάθεσής του,  ο κ. Κοντονής δήλωσε:

«Εδωσα σήμερα διευκρινίσεις που μου  ζητήθηκαν από την εισαγγελική αρχή σχετικά με το ζήτημα της ψήφισης του νέου Ποινικό κώδικα και θέλω να σας αναφέρω ότι όσα είχα πει την προηγούμενη φορά στην κατάθεσή μου, ισχύουν απολύτως.

Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας και θέλω να επαναλάβω και αυτό:  Ορισμένοι οι οποίοι οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή την διαδικασία να μην κρύβονται πίσω από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γιατί όσο προσπαθούν να κρύβονται, τόσο αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους.

Δημοσιογράφος: Αναφερθήκατε σε συγκεκριμένα περιστατικά;

Στ. Κοντονής: Αναφέρθηκα σε όσα μου ζήτησε να διευκρινίσω ο κ. Εισαγγελέας.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη έρευνα που είχε γίνει, με αφορμή τις επίμαχες δηλώσεις του πρώην υπουργού, είχε τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν είχε προκύψει εύρημα ποινικά αξιοποιήσιμο – αρχειοθέτηση, στην οποία είχε συναινέσει και ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών. Ο κ. Κοντονής, πάντως, δεν είχε κληθεί να καταθέσει σε εκείνη τη φάση.

Η υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο, όμως, μετά από νέες δηλώσεις του κ. Κοντονή, ο οποίος  σε τηλεοπτική εκπομπή, επανήλθε στο θέμα, αναφέροντας πως για τη μετατροπή του ποινικού χαρακτηρισμού της δωροδοκίας «άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου».

Το διαβάσαμε ΕΔΩ