Τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του 19χρονου Άλκη που δολοφονήθηκε από αγνώστους στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τρίτης, ανέλαβε ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας στο Star, ο κ. Κούγιας τόνισε πως θα ζητήσει ισόβια για τους εμπλεκόμενου επισημαίνοντας ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. «Είναι οκτώ, τουλάχιστον», εξήγησε.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν είναι κατηγορούμενοι για το ίδιο αδίκημα. Δεν έχει σημασία αν με αυτό το αυτοσχέδιο χαντζάρι ο άνθρωπος που συνελήφθη αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη. Όλοι όσοι ήταν εκεί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, με διαφορετικό βαθμό συμμετοχής ο καθένας. Επίσης, όλοι κατηγορούνται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος των άλλων δύο νεαρών», συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως «ο νόμος λέει ότι για την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη», και τόνισε πως ενδεχομένως οι κατηγορούμενοι να ζητήσουν το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, το οποίο αναγνωρίζεται πλέον έως τα 25 έτη.

«Στο δικαστήριο θα ζητήσουμε τις ανώτερες ποινές. Οι συνθήκες της επίθεσης αυτής είναι εντελώς αναίτιες. Όταν ανοίξουν και τα στόματα των υπολοίπων θα βρούμε την αλήθεια. Αν κάποιος ακινητοποίησε τον Άλκη, και αυτός με ισόβια τιμωρείται. Όπως επίσης και εκείνοι που τον χτύπησαν στο κεφάλι, καθώς υπήρχαν θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

Κούγιας: Δεν ήταν συμπλοκή, αλλά ψυχρή εκτέλεση από επαγγελματίες

Ο κ. Κούγιας μίλησε και στο Mega και ανέφερε πως «τα αδικήματα είναι μια ανθρωποκτονία τετελεσμένη και δύο απόπειρες», σημειώνοντας πως δεν είναι ένας ο δράστης.

«Έχει επικεντρωθεί όλο το ενδιαφέρον στο χτύπημα στο μηρό με το χατζάρι, αλλά θανατηφόρα ήταν και τα άλλα χτυπήματα στο κεφάλι» συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας, υπογραμμίζοντας ότι «φονιάδες δεν είναι μόνο αυτοί που χρησιμοποιούν το μέσο που γίνεται ο φόνος, αλλά και εκείνος που προμηθεύει το μέσο, αυτός που βοηθάει να γίνει ο φόνος».

«Θεωρείται συνεργός και αυτός που ακινητοποιεί το θύμα και κάποιος άλλος το μαχαιρώνει» συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος, σημειώνοντας πως για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν θα είναι μόνο ένας ο κατηγορούμενος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κούγιας, ο φάκελος της δικογραφίας δεν έχει φτάσει ακόμα στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας, η οποία θα ασκήσει και την ποινική δίωξη. «Προσπαθούν οι αστυνομικοί συλλάβουν και τους υπόλοιπους δράστες, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη δικογραφία» τόνισε ο δικηγόρος των θυμάτων.

«Όταν συλληφθούν και οι άλλοι συμμέτοχοι της πράξης, τότε θα ανοίξουν τα στόματα και θα αποκαλύπτει ο ένας τη δράση του άλλου» πρόσθεσε ο ποινικολόγος.

«Δεν έγινε συμπλοκή. Έγινε εκτέλεση» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας, υπογραμμίζοντας ότι η πλευρά των θυμάτων δεν μπόρεσε να αντισταθεί στους επαγγελματίες που τους επιτέθηκαν.

Προηγούμενο άρθροΚούγιας: Συμμορία εμπόρων ναρκωτικών και σωματεμπορίας οι δολοφόνοι του ΆλκηΤο διαβάσαμε εδώ