Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022, 10:12

Θ. Πλεύρης: Οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί δεν θα παραμείνουν στο ΕΣΥ - Παράταση αναστολής ή απόλυση

Στους συμβασιούχους επικουρικούς υγειονομικούς που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ, αναφέρθηκε, την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως «για τους 12.000 επικουρικούς, που λήγουν οι συμβάσεις τους στις 31 Μαρτίου, θα κάνουμε ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων μέχρι περίπου το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα θα υπάρξει μοριοδότηση τους, λόγω της εμπειρίας που έχουν αποκομίσει και παράλληλα βγαίνει προκήρυξη για 4.000 θέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Αναφορικά με την αναστολή σύμβασης που ισχύει για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας είπε αρχικώς πως «δεν είναι στη σκέψη μας επέκταση της αναστολής σε όσους δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση του εμβολίου».

Συμπλήρωσε πως «για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, λήγει στις 31 Μαρτίου η αναστολή σύμβασης εργασίας. Στις 31 Μαρτίου, η κυβέρνηση ή θα παρατείνει αυτό το μέτρο ή διαφορετικά θα θεωρήσει και θα νομοθετήσει ότι εμβολιασμός πλέον είναι τυπικό προσόν για βρίσκεσαι στο ΕΣΥ. Δεν έχει ληφθεί απόφαση, ωστόσο η εισήγηση η δική μου είναι πως όποιος δεν έχει εμβολιαστεί, δεν μπορεί να παραμένει στο ΕΣΥ».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022, 10:16

Το διαβάσαμε ΕΔΩ