Ο Πειραιάς παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, τίμησε σήμερα τη μνήμη των 63 θυμάτων του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130, της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη στο όρος Όθρυς, σαν σήμερα, την 5η Φεβρουαρίου 1991.

Στο μνημείο το οποίο έχει ανεγερθεί στην πλατεία Ηρώων Αεροπόρων και Πεσόντων C-130, στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, παρευρεθήκαν, όπως κάθε χρόνο συγγενείς των θυμάτων και εκπρόσωποι της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Κάτι τέτοιες στιγμές, και με αφορμή αυτές τις τραγικές επετείους, αντιλαμβάνεται κανείς, ίσως πιο έντονα, το πόσο δύσκολο και σημαντικό έργο επιτελούν καθημερινά, οι αξιωματικοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας, οι οποίοι προασπίζουν τον εναέριο χώρο και την τιμή της χώρας μας. Και τους είμαστε όλοι ευγνώμονες.
Δικό μας χρέος είναι, ο καθένας από την μεριά του και όλοι μαζί ενωμένοι να προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την πατρίδα μας. Μόνο τότε θα μπορούμε να πούμε ότι ο θάνατος των 63 αεροπόρων μας, αλλά και όσων έχουν δώσει τη ζωή τους στο καθήκον, δεν έχει πάει χαμένος.»





Προηγούμενο άρθροΚύπρος – Πειραιάς με καράβι μετά από 21 χρόνια!
Επόμενο άρθροΟλυμπιακός: Ο Πρόεδρος δεν ξέχασε τα παιδιά της Θύρας 7!



Το διαβάσαμε εδώ