Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022, 12:25

Πορτογαλία: Χαλαρώνει τα μέτρα για τους ταξιδιώτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η Πορτογαλία θα χαλαρώσει από σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα μέτρα για τους ταξιδιώτες που διαθέτουν ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, παύοντας να τους ζητεί να επιδείξουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ για την covid-19 κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Οι ταξιδιώτες που διαθέτουν ευρωπαϊκό, ψηφιακό πιστοποιητικό covid ή οποιοδήποτε άλλο «αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού» δεν θα χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού προκειμένου να εισέλθουν στην Πορτογαλία, βάσει της ανακοίνωσης της κυβέρνησης.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Πορτογαλία ζητούσε από τις αρχές Δεκεμβρίου στους ταξιδιώτες άνω των 12 ετών να παρουσιάζουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ covid-19, ακόμη κι αν ήταν εμβολιασμένοι.

Η απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης ακολουθεί τις ευρωπαϊκές συστάσεις που έχουν στόχο τον καλύτερο συντονισμό των κανόνων που αφορούν τα ταξίδια εντός ΕΕ και την αποφυγή επιβολής περιορισμών σε όσους διαθέτουν ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως οι περισσότερες χώρες του κόσμου και η Πορτογαλία είναι αντιμέτωπη με μεγάλη άνοδο των μολύνσεων covid-19 λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού. Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν περισσότερα από 41.000 νέα περιστατικά για τις προηγούμενες 24 ώρες και 44 θανάτους.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022, 12:25

Το διαβάσαμε εδώ