Β΄ Εθνική βόλεϊ Ανδρών: Έχασε στην Πάτρα ο Σπαρτιατικός

Το Σάββατο 29/1 η αντρική ομάδα του Σπαρτιατικού ΓΣ ταξίδεψε για πρώτη φορά τη φετινή χρόνια στη Πάτρα όπου αντιμετώπισε τον φορμαρισμένο Ερμή  για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος  της Β΄ Εθνικής της ΕΣΠΕΠ.

Ο σύλλογος της Σπάρτης γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ (25-21, 25-21, 25-18) σε έναν αγώνα που διήρκεσε 77 λεπτά. Αποτέλεσμα ήταν να επέλθει και πάλι ανατροπή στην κορυφή, στην οποία πέρασε και πάλι ο Άθλος μετά την νίκη του επί του Σείριου Παραλίας.

Στο 1ο σετ η ο Σπαρτιατικός, μετά το 10πόντο κατάφερε να ξεφύγει δύο φορές στο σκορ με 3 και 4 πόντους μέχρι το 16-19, κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι μέχρι εκείνη τη στιγμή. Όμως, κάποια επιθετικά λάθη έφεραν το μπλακ-άουτ, ο Ερμής έκανε την ανατροπή και κέρδισε το σετ.

Στο 2ο σετ ο Ερμής είχε πρωτοκαθεδρία στο σκορ και κατάφερε να ξεφύγει με 15-10, όμως οι αθλητές του Σπαρτιατικού αντέδρασαν, μειώνοντας τη διαφορά σε 18-17 και 20-19, όμως δυο πολύ δύσκολες άμυνες του Ερμή τού επέτρεψαν να πάρει και το 2ο σετ με 25-21.

Στο 3ο σετ πάλι ο Ερμής επέβαλε το δικό του ρυθμό στο παιχνίδι, κατορθώνοντας να «χτίσει» μια διαφορά 7 πόντων (19-12). Ο Σπαρτιατικός προσπάθησε να κάνει την ανατροπή πάλι και να μειώσει 20-17, όμως εν τέλει οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τους τρεις πόντους στο τέλος.

Για την επόμενη αγωνιστική, σήμερα Σάββατο 5/2, ο Σπαρτιατικός αντιμετωπίζει εκτός έδρας στο Άστρος τον τοπικό Αίολο.  

Οι συνθέσεις
ΑΣΠ Ερμής: Ηλιόπουλος Β.(αρχηγός), Ανεστόπουλος Σ. (libero), Γεωργιόπουλος Β., Γεωργόπουλος Ν., Δρίβας Ο., Καραπήτας Χ., Κοντογεωργόπουλος Ι., Κοσμάς Κ., Μάρκου Κ., Μαρούπας Θ., Σαρακίνης Α., Φερτάκης Σ.
Σπαρτιατικός ΓΣ (Ρηγάκος Ι): Ρηγάκος Γ. (αρχηγός), Κονίδης Β., Δρακάκης Ι., Καρακώστας Βλ., Χονδρός Χρ., Σταυρόπουλος Κ., Αθανασάκος Κ. (libero), Αποστολάκος  Π., Παπαδόγιαννης Θ., Κονίδης Κ., Αλατσάς Κ., Καπετανέας Α.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
ΑΠΟΔΒ Αίολος Κυνουρίας – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός 0-3
Άθλος Πατρών – Σείριος Παραλίας 3-0

Βαθμολογία
1. Άθλος Πατρών 11
2. Σπαρτατικός ΓΣ 9
3. Ερμής Πατρών 6
4. Σείριος Παραλίας 6
5. ΓΑΣ Παμβοχαϊκός 2*
6. ΑΠΟΔΒΚ Αίολος 0
* Ο Παμβοχαϊκός έχει ποινή αφαίρεσης 8 βαθμών

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr